Безплатного інсуліну для діабетиків в Україні більше не буде



В Україні закінчився безплатний інсулін. Українцям, хворим на цукровий діабет, тепер відпускають його в аптеках лише за гроші. Кабмін повернув для пацієнтів плату за інсулін, скасовану ним на початку війни.

Про це розповіло видання sud.ua, підкріпивши свою інформацію чеками з аптек.

Плату за інсулін повернули із середини липня. Пацієнтам доведеться доплачувати за цей життєво важливий препарат, оскільки наразі програма "Доступні ліки" передбачає лише часткове відшкодування вартості інсулінів.

Пацієнти підтверджують повернення плати за інсулін чеками, виданими їм в аптеках.

Безплатного інсуліну для діабетиків в Україні більше не буде

Безплатного інсуліну для діабетиків в Україні більше не буде

Плату за препарати інсулінів було запроваджено урядовою постановою №854 ще наприкінці липня минулого року. Однак із початком війни її скасували, зробивши для всіх інсулінозалежних українців цей препарат безкоштовним.

Тоді було ухвалено рішення про повне відшкодування вартості (реімбурсації) препаратів інсуліну аптекам, які мають договори з НСЗП. При цьому пацієнтам уже не потрібно було доплачувати за ці препарати зі своєї кишені.

Однак тепер, із другої половини липня, Кабмін відновив дію своєї довоєнної постанови. Згідно з цим документом, з пацієнтів знову стягуватиметься часткова плата за інсулін. Величина доплати залежатиме від категорії інсулінозалежних пацієнтів.

Таким чином, українцям, які страждають на цукровий діабет, багато з яких залишилися без роботи і, відповідно, без доходів, а деякі і без дому, не залишили вибору. Їм залишається або знайти кошти на купівлю життєво важливого препарату, або померти.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW