Як в Маріуполі святкували те, чого немає. Репортаж зі Дня металурга, - ФОТО



Маріуполь був центром металургії України. До війни. Зараз найбільші металургійні комбінати країни – «Азовсталь» та ММК ім. Ілліча – зруйновані. І якщо ММКІ теоретично ще можна відбудувати, то «Азовсталь» знищена повністю.

Жоден інвестор не стане вкладати мільярди доларів у відновлення заводів, які юридично належать найвпливовішій людині України, Рінату Ахметову. І не тільки через постать самого Ахметова. Російським підприємствам через санкції важко продавати навіть власну металопродукцію, не кажучи вже про крадену продукцію українських підприємств. Тож, інвестиції можуть і не повернутися.

В компанії Метінвест, якій належать маріупольські заводи, також впевнені, що окупантам не вдасться відновити металургійне виробництво в Маріуполі.

Тож зараз в місті не залишилось металургів. Тільки колишні металурги.

Але ніщо не зупинить окупантів в їх бажанні влаштовувати свята в місті, де половина мешканців відверто голодує, не маючи змоги забезпечити свої родини.

І це є правда. Черги за гуманітарною допомогою та безкоштовною їжею у їдальнях не скінченні. І це в місті, яке за рівнем заробітних плат було в першій десятці в Україні.

Свято металургів окупанти організували за традиційною схемою: конкурс малюнків на асфальті, солодка вата і деякий інший фаст-фуд, естрадний концерт, якій зібрав аж декілька чоловік.

Як в Маріуполі святкували те, чого немає. Репортаж зі Дня металурга, - ФОТО, фото-1Як в Маріуполі святкували те, чого немає. Репортаж зі Дня металурга, - ФОТО, фото-2

Звісно, нагородження. Вручення грамот – це основа існування будь якої корумпованої диктатури.  В нормальних багатих суспільствах люди за роботу отримують нормальні гроші, а в диктатурах – грамоти. Тому навіть відсутність працюючих металургійних підприємств, відсутність якихось підстав для нагородження, досягнень тощо не зупинили окупантів. Вони роздавали грамоти тим металургам, яких знайшли, за досягнення, яких немає.

Завершенням свята став виступ солісту гурту «Лесоповал». 

Окупаційна прес-служба демонструє фото великої кількості людей на концерті.

Як в Маріуполі святкували те, чого немає. Репортаж зі Дня металурга, - ФОТО, фото-6

Проте відео, яке отримав з Маріуполя радник міського голови Петро Андрющенко, свідчить, що охочих святкувати в Маріуполі не так вже і багато.

А ось як святкували День металурга в Маріуполі минулого року: 

Жара и звезды. Как в Мариуполе отметили профессиональный праздник металлургов ,- ФОТО, ВИДЕО

Как кутили металлурги в Мариуполе 100 лет назад и на минувших выходных. Что натворили, и что с этим делать, - ВИДЕОБЛОГ



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW