Обіцяного окупантами відновлення Маріуполя не буде. Росія призупинила відправлення будівельників до України, - росЗМІ



Російські компанії різко зупинили відправку робочої сили на Донбас. Автобуси з будівельниками, які вирушають із Ростовської області, на початку липня розгорнули на кордоні з Україною. Один із робітників повідомив, що мав поїхати до Маріуполя як будівельник, але поїздку "перекинули на осінь".

Про це повідомляє російське видання The Moscow Times.

"Прислали повідомлення, що через обстріл не можуть дати гарантії безпеки", - цитує будівельника видання.

За словами одного з менеджерів "БудКом", компанії, яка вербує будівельників для робіт на окупованій частині України, наразі робітники "поки сидять /у Москві/ на зарплаті і чекають, коли дадуть добро їхати".

Він також зазначив, що відправлення робітників призупинив не лише «БудКом», а й інші компанії, які спрямовують робітників на відновлення Донбасу.

The Moscow Times повідомляє, що влітку по всій Росії почалося агресивне вербування робітників-будівельників для відновлення Донбасу. Їм пропонують подвійні зарплати та навіть бонуси, якщо вони «приведуть друга». Робітників із різних регіонів везуть до Москви, потім до Таганрога, а вже звідти до Донбасу. Наймом робітників займається компанія «БудКом», яка раніше постачала персонал для великих держбудівель.

Коментар 0629. Нагадаємо, в червні окупаційна адміністрація Маріуполя повідомила, що збирається за три місяці побудувати 15-ть п’ятиповерхових будинків та поліклініку.

Причому спочатку казали, що це буде тимчасове житло для маріупольців, які залишились на вулиці, а зараз вже про це не йдеться.

Будівництво має розпочатись на тому місці, де українська влада хотіла побудувати сучасний медичний центр з кампусом медичного університету – між ринком «Азовський» та комплексом «Садовий рай». Але окупантам зараз не до медицини. 

1 жовтня обіцяють здати ключи. 

Можливо, що країна-агресор не впевнена, що зможе утримати ці території, а тому на думку окупантів безглуздо вкладати кошти у їх відновлення.

Тому, враховуючи, що російських будівельників не пускають до Маріуполя, у жовтні не слід чекати маріупольцям ніякого житла.

Читайте також:

Окупанти в Маріуполі будують морг, - ФОТО, ВІДЕО

Чи вистачить у росії грошей, щоб відбудувати Маріуполь

Окупанти в Маріуполі обіцяють побудувати 15 багатоповерхівок за три місяці



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW