"Там прокляте місце": Віталій Кличко запропонував створити фонтан перед Бессарабською площею



Віталій Кличко запропонував створити фонтан перед Бессарабською площею, де колись був встановлений пам’ятник рядянському вождю.

Про це міський голова повідомив під час прямого ефіру на телеканалі Київ.

Він зазначив, що місце, де стояв пам’ятник має негативну енергетику.

Там прокляте місце. Там був пам’ятник Миколаю, ще комусь із царів, Распутіну, потім там у 40-і роки стояла шибениця. Місце з негативною енергетикою. Потім там поставили Леніна. Я дав пропозицію людям, які мають фахову освіту, зробити там фонтан, красивий старовинний фонтан, щоб вода змила  негативну енергетику, – сказав міський голова.

На пропозицію мера відреагував транспортний аналітик та засновник об'єднання урбаністів KPI Urban Squad Олександр Рак.

Він запевняє, що окрім пам'ятника Леніну перед Бесарабською площею інших постаментів не було. А от шибениця дійсно стояла прямо на місці майбутнього пам'ятника, який побудували в 1946 році.

Фото: Facebook-сторінка Олександра РакаФото: Facebook-сторінка Олександра Рака

Також фахівець висловив сумніви з приводу доцільності встановлення фонтану, адже, на його думку, новий водограй ризикує стати "душем для безхатьків", яких на Бессарабській площі чимало.

Нагадаємо, що пам'ятник Леніну, який був відкритий 5 грудня 1946 року та виготовлений з червоного полірованого граніту заввишки 3,45 метрів, повалили в 2013 році від час Євромайдану. Його знесення в Києві викликало ланцюгову реакцію у всій Україні, яка одержала назву «Ленінопад».

Сам постамент залишився на місці. Його постійно використовують для проведення різних мистецьких акцій. До прикладу, нещодавно на ньому була встановлена тимчасова скульптура "Zaстрелись" скульптора Дмитра Іва, яка зображувала путіна з дулом пістолета в роті.

Раніше ми розповідали, що у Білій Церкві на Київщині демонтували пам’ятник Петру Запорожцю - діячу російського революційного руху та вірному соратнику Леніна.

Також вас може зацікавити: Спецоперація "дерусифікація": в Києві демонтували дошки Фучику та Тупікову, - ФОТО

Слідкуйте за оперативними новинами на нашому Telegram-каналі. Тільки перевірена інформація 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW