Злочинна «схема»: На Хмельниччині завдали державі збитку на 2 мільйони гривень



Перед судом постануть організатори злочинної «схеми», які завдали державі збитку на 2 мільйони гривень

Четверо осіб, серед яких посадові особи державного підприємства та фірми-підрядника, відповідатимуть за привласнення коштів, виділених на будівництво двох амбулаторій.

Нагадаємо, минулого року злочинну «схему» привласнення коштів викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області та слідчі слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури.

Як встановили правоохоронці, до організації злочинної «схеми» були причетні посадові особи одного з державних підприємств області. Саме це підприємство було замовником робіт із будівництва двох амбулаторій сімейної медицини у сільській місцевості. З метою особистого «заробітку» до офіційних документів вносили відомості, завищуючи вартість робіт та матеріалів. Отримані надлишкові кошти розподіляли між всіма учасниками «схеми».

Під час обшуків правоохоронці вилучили документи, що підтверджують злочинну діяльність фігурантів. Внаслідок таких дій було завдано збитки на суму понад 2 млн грн, що підтверджується експертними висновками.

У листопаді слідчі оголосили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України головному інженеру держпідприємства, власнику, директору та ще одному співробітнику фірми-підрядника.

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області вже завершили досудове розслідування в рамках кримінального провадження. Обвинувальний акт скеровано до суду. Фігурантам може загрожувати позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW