Сьогодні над Землею зійде «найбільший цього року» Місяць - «Оленячий»



Сьогодні над Землею зійде «найбільший цього року» Місяць. Липнева повня, яку ще називають «Оленячим місяцем», настане 13 липня. Вона буде незвичайною – над Землею зійде суперповня, тобто супутник нашої планети виглядатиме більшим, ніж зазвичай, повідомляє Science Alert.

Про це пише "Дзеркало тижня".

Зазначається, що повний місяць очікується о 21:38 за київським часом. Разом з тим, Місяць буде особливо великим і яскравим не лише цієї ночі, а й наступної: 14 липня.

Варто зазначити, що мешканці Землі можуть спостерігати супермісяць вже третій місяць поспіль. Це явище трапляється, коли повний місяць збігається з максимальним зближенням Місяця з нашою планетою. Цього разу супутник Землі досягне перигею о 12:00 13 липня за київським часом, тобто приблизно за 10 годин до повні.

Попередніми суперповнями були «Полуничний місяць» червня і «Квітковий місяць» травня, який також збігся з повним місячним затемненням. Наступний повний місяць, відомий як «Осетровий місяць», настане 11 серпня і стане останнім супермісяцем цього року.

Назви повень пов'язані з найменуваннями, які давали їм корінні жителі Америки. Так, «Оленячий місяць» названо так тому, що в цей час у молодих оленів відростають перші роги.

NASA зазначає, що липнева повня відома також як «Грозовий місяць» через грози, які часто трапляються в цей час.

Нагадаємо, 30 квітня відбулося перше цього року сонячне затемнення. Його було видно в Антарктиці, Південній Америці, а також у деяких частинах Тихого та Атлантичного океанів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW