В Ужгороді відкрили молодіжний інтеграційний центр – для вимушених переселенців і місцевої молоді



Ужгородський молодіжний інтеграційний центр – для вимушених переселенців і місцевої молоді – відкрили напередодні на вулиці Швабській, 12б. Він є одним із центрів мережі «Захід», які діють у чотирьох областях України, зокрема ще у Львові, Івано-Франківську, Чернівцях. Реалізує проєкт ГО «Простір молоді» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Презентували центр проєктна менеджерка молодіжних інтеграційних центрів «Захід» Лілія Івасько та заступниця голови ГО «Простір молоді», координаторка Ужгородського молодіжного інтеграційного центру Аліна Шимон. Вони розповіли про шлях створення простору для молоді, зокрема з числа внутрішньо переміщених осіб. Нагадаємо, за інформацією департаменту соціальної політики Ужгородської міської ради, понад  24 тисячі переселенців, які тимчасово проживають в Ужгороді, отримали статус внутрішньо переміщеної особи із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Заступник міського голови Ужгорода Василь Гомонай подякував організаторам за внесок у розвиток молодіжної політики, наголосив на важливості співпраці місцевої молоді та молодих людей-переселенців, сприяння їх інтеграції в громаду, запевнив у підтримці важливих проєктів із боку місцевої влади, побажав успіхів у роботі.

Робота в межах простору передбачає навчання і тренінги, локальні активності, впровадження різноманітних проєктів, навчання проєктному менеджменту.  Також в основі центру – коворкінг, мовні клуби.

Організатори закликають долучатися з ідеями та підтримувати молодіжні ініціативи. Стежити за роботою центру також можна в соцмережах – ГО «Простір молоді».

Ужгородська міська рада

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW