Півсотні країн ООН засудили спроби росії виправдати війну в Україні брехливими наративами



Вчора, 11 липня країна-агресор вкотре намагалася поширити на організованій нею неформальній зустрічі в Раді Безпеки ООН дезінформацію та брехню про Україну. Але представники цивілізованих країн виявились розумнішими, ніж гадали в кремлі. Так, близько 50 держав ООН висвітлили заяву із засудженням спроб росії виправдати військове вторгнення в Україну брехливими наративами.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Укрінформ.

"Ми засуджуємо росію за те, що вона знову зловживає своїм місцем у РБ ООН для поширення дезінформації. Ми відкидаємо зусилля росії щодо спотворення історії у своїх політичних цілях та просування вкрай шкідливих брехливих наративів та дезінформації про сусідні країни, зокрема шляхом навішування на інших ярликів неофашистів та неонацистів, які не мають під собою жодних підстав", - вважають автори заяви.

Вчорашню неофіційну зустріч, організовану росією, членів Ради Безпеки ООН сприймають, як "це ще одну цинічну та прозору спроба рф виправдати своє неспровоковане, повномасштабне та незаконне вторгнення в Україну". Зазначається, що таким чином росія намагається відвернути увагу міжнародної спільноти від кричущих порушень нею Статуту ООН та інших норм міжнародного права.

Автори заяви зазначають, що й надалі засуджуватимуть нацизм, неонацизм, антисемітизм, антиромський расизм та інші форми расизму, расової дискримінації, ксенофобії та нетерпимості.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW