Вперше за 20 років: курс євро впав до мінімуму, зрівнявшись із доларом



Вперше за два десятиліття євро зрівнявся в ціні з доларом. Причина цього – призупинення постачання російського газу до Європи через щорічне техобслуговування "Північного потоку-1". Про це повідомляє Reuters.

Так, станом на 12 липня (4.45) обмінний курс євро та долара становить 1:1. Але за курсом НБУ 100 доларів досі дорівнюють 98,5 євро.

Інвестори переживають, що ремонт газопроводу Nord Stream 1 може затягнутися через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, що в свою чергу ще більше обмежить постачання блакитного палива до Європи.

За словами експертів, завдяки зміцненню американської валюти Федеральна резервна система США підвищуватиме ставки швидше. У зв'язку з цим курс долара зріс на 1% по відношенню до шести основних валют і досяг індексу 108,14. Це найвищий показник із жовтня 2002 року.

За прогнозами стратега Societe Generale Кеннета Брукса, євро, ймовірно, зміцниться лише після того, як покращиться Європейська економічна перспектива, і якщо можливості для агресивного підвищення процентної ставки в США ослабнуть. Водночас американські аналітики стверджують, що найпесимістичніший прогноз для євро – його наближення до 0,95 долара у липні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW