У Київській області на наявність укриттів вже перевірили понад 700 закладів освіти



Як зазначає КОВА, на Київщині триває перевірка укриттів усіх закладів освіти. До процесу обстежень задіяні спеціальні комісії, створені в районах та територіальних громадах. Серед членів комісії – представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Держпродспоживслужби, Національної поліції України та районних служб цивільного захисту.

Наразі у пристоличному регіоні вже перевірили 322 дитсадки на наявність захисних споруд. Із них 162 мають облаштовані укриття. Ще у 108 – відсутні приміщення, що можуть використовуватися як сховища. У решті закладів тривають роботи з облаштування укриттів.

Також в області вже перевірили 443 школи. На сьогодні укриття готові до використання у 240 закладах загальної середньої освіти. У 137 наразі тривають роботи з облаштування. Разом з тим, у частині шкіл відсутні будь-які приміщення, які можна переобладнати під укриття. У такому випадку, органи місцевого самоврядування розглядають можливість підвезення учнів цих закладів до найближчих шкіл з обладнаними сховищами.

Перевірки освітніх закладів області триватимуть впродовж липня. Фінальний звіт щодо готовності шкіл до офлайн-навчання буде заслухано в серпні на засіданні Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW