Хмельницьким рибоохоронним патрулем за червень зафіксовано порушень зі збитками на майже мільйон гривень



З 1 по 30 червня державними інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля проведено 24 рибоохоронних рейди та викрито 35 порушень природоохоронного законодавства.

За цей період збитки, завдані рибному господарству, склали 956 887 грн. На порушників накладено штрафів на суму 1 224 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 27 заборонених знарядь лову.

Так, складено 13 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), 12 за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та 2 - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), оформлено 8 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Крім цього, 17 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Наприклад, 4 червня затримано порушника, який завдав збитків, водним біоресурсам, на суму 793 832 грн. Він здійснював незаконний вилов забороненими знаряддями лову – сітками. Інцидент стався на р. Південний Буг, поблизу смт Летичів Хмельницького району. Чоловік виловив 492 карася сріблястого, 4 окуня та 1 рака.

Працівниками правоохоронних органів внесено відомості до ЄРДР. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального Кодексу України.

В управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна "гаряча лінія": +380(68)384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Читайте також: "



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW