"Пісні Вільних": у Кривому Розі провели благодійний концерт, - ФОТО, ВІДЕО



В Кривому Розі на Арт-майданчику «Осередок» в п’ятницю, 8 липня, відбувся благодійний концерт «Пісні Вільних».

Про це повідомляє 0564.ua.

В Культурно-громадському центрі «Шелтер+» організували благодійний концерт на підтримку наших Захисників.

- Ми знаємо, що за сотні кілометрів точаться бої, що гинуть люди, гинуть наші криворіжці, гинуть наші побратими по всій Україні і співати пісні зараз виглядає дуже сюрреалістично. Але, разом з цим, ми робимо це абсолютно свідомо, тому що ми воюємо не заради того, щоб просто вижити, ми воюємо за життя. І кожна наша пісня сьогодні – вона є святкуванням життя  попри загрози, попри війну, попри небезпеки, якими нас намагається залякати путін. Долаючи страх і біль, який є в нас в середині, ми продовжуємо жити заради нас самих, заради наших дітей, заради один одного, - звернувся до присутніх програмний директор та співзасновник Культурно-громадського центру "Шелтер+" Роман Морозов.

"Пісні Вільних": у Кривому Розі провели благодійний концерт, - ФОТО, ВІДЕО, фото-1

Перед початком виступу присутні разом виконали Гімн України.

На сцені Арт-майданчику «Осередок» українські пісні в сучасному аранжуванні виконували неймовірно талановиті учасники гуртів «КРОК», Марія Самойлова, STAGE BAND у складі: Денис Кулешов, Сергій Крикун, Матвій Бабаенко, Олексій Сапаєнко, Олег Кульков, Олег Смірнов, Максим Медведько, учні та викладачі Криворізької музичної школи №10.

- Для нас честь виступати в «Шелтері». Це наша перша співпраця з цим місцем. Знаєте, я 2 роки назад приїхала з Києва… і Кривий Ріг дуже відрізняється від Києва. Я думала, де б мені знайти таке місце, щоб кльово було, як вдома, щоб посмішка не сходила з обличчя. Мені кажуть: сходи в «Шелтер». Коли я прийшла, тут співали пісню «Сходить зернятко». Я подумала: мені підходить. Ми багата на пісні країна і ми дуже хочемо, щоб ви винесли сьогодні оце зернятко любові до української пісні. Ви побачите, яка вона різноманітна і ми думаємо, що ми вас сьогодні закохаємо, бо вона нас надихає і ми хочемо надихнути вас, - звернулась перед початком концерту до присутніх Марія Самойлова.

"Пісні Вільних": у Кривому Розі провели благодійний концерт, - ФОТО, ВІДЕО, фото-5

Під час концерту зі сцени лунали українські пісні з різних областей України. Наприклад, звучала пісня, яку зазвичай співають на весіллі в західних областях. Також була усім відома пісня «Ой, не ходи Грицю», але у виконанні талановитих криворіжців вона зазвучала зовсім по-новому.

Марія Самойлова відмітила, що під час війни багато творчих людей розкрилися і почали писати українською мовою як пісні, так і вірші. Один вірш вона прочитала присутнім. Наші читачі можуть почути його на відео з 8 хвилини.

"Пісні Вільних": у Кривому Розі провели благодійний концерт, - ФОТО, ВІДЕО, фото-6

На сцені виконали кілька повстанських пісень, а завершили спільним з глядачами виконанням «Ой, лузі червона калина».

Концерт був безкоштовний, але усі бажаючи мали змогу внести благодійні пожертви. Після завершення виступів Роман Морозов повідомив, що було зібрано 2 571 грн. Кошти передали добровольцю Віталію, родина якого збирає на тепловізор для бійців.

Здійснено за підтримки Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.

"Пісні Вільних": у Кривому Розі провели благодійний концерт, - ФОТО, ВІДЕО, фото-52

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW