ДБР підозрює експосадовця ДАЗВ у незаконній вирубці лісу біля Чорнобиля: деталі



Злочинці у 2020 році вирубили 3000 дерев на 15,5 млн грн

Працівники ДБР повідомили про підозру ексзаступнику Голови Державного агентства України з управління зоною відчуження через службову недбалість, яка завдала Україні шкоди загальною сумою 15,5 мільйонів гривень. Як повідомляють "Коментарі", про це пише прес-служба Державного бюро розслідувань у Фейсбуці.

Як повідомляють у ДБР, було встановлено, що колишній перший заступник Голови ДАЗВ підписував успереч закону лісорубні квитки, які дозволяли головному лісничому та заступнику директора Державного спеціалізованого підприємства "Північна Пуща" безперешкодно здійснювати санітарну рубку лісів.

Через незаконні дії експосадовця ДАЗВ протягом 2022 року на території Корогодського та Дитятківського лісництв держпідприємства вирубали близько 3 тисяч дерев, що завдало збитків державі на суму 15,5 мільйонів гривень.

"Наразі слідчі ДБР повідомили про підозру ексвисокопосадовцю Державного агентства України з управління зоною відчуження у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України) та головному лісничому/заступнику директора ДСП "Північна Пуща" у незаконній порубці лісу, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України). Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років", - йдеться в повідомленні ДБР.

Джерело: Comments.ua



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW