З кінця лютого Житомирщина отримала понад 350 тонн гуманітарного вантажу від підрозділів ООН



Сьогодні спільно з колегами голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко зустрівся з міжнародними друзями – представниками Управління ООН з координації гуманітарних справ!

За його словами, головне питання зустрічі – посилення надання допомоги з боку ООН та підтримка таких важливих для Житомирщини напрямків як медицина, освіта, водозабезпечення, постачання непродовольчих товарів, та насамперед, створення компактних місць проживання для переселенців.

В останні місяці система допомоги зазнала суттєвих змін. Агенції ООН мають намір застосувати кластерну систему, щоб розподілити свою роботу й ефективніше допомагати українцям, щоб постраждали внаслідок війни й прибувають до мирних «тилових» територій, якою наразі є Житомирщина.

Воєнний конфлікт продовжує впливати на всі сфери життя, перешкоджаючи доступу до основних послуг, руйнуючи найважливіші об'єкти інфраструктури, такі як школи, лікарні, соціальні центри, теплові мережі та водопостачання. Це криза, внаслідок якої життя та добробут наших громадян щодня знаходяться під загрозою.

Віталій Бунечко акцентував, що сьогоднішня зустріч є дуже важливою для нас, адже співпраця з міжнародними організаціями, що підтримують Житомирщину в такий непростий час, має для нас велике значення. Підрозділи ООН працюють в усьому світі, де відбуваються воєнні дії або гуманітарні кризи й знають, як правильно надавати допомогу, як фінансову, так і гуманітарну.

«Фактично з перших днів війни ми відчули допомогу від міжнародних партнерів. З кінця лютого Житомирщина отримала понад 350 тонн гуманітарного вантажу від підрозділів ООН», - зазначає очільник Житомирщини.

Житомирщина стала прихистком для десятків тисяч людей, які вимушено залишили власні міста та села в пошуках безпечного місця. Загалом найбільше вимушено евакуйованих, а саме понад 80 тисяч, зареєстровано у 24 громадах. Кількість переселенців на території області постійно змінюється, як і географія територій звідки до нас їдуть люди. За останні тижні зросла кількість переселенців з Донеччини та Луганщини.

За програмами Всесвітньої Продовольчої програми та Дитячого фонду ООН, які працювали на Житомирщині, понад 40 тисяч переселенців отримали додаткову допомогу на загальну суму майже 350 мільйонів гривень.

«Ми докладаємо всіх зусиль, щоб кожна людина, яка цього потребує, отримала необхідну допомогу – харчові продукти, медикаменти та тимчасовий прихисток. Для цього в населених пунктах області працюють гуманітарні штаби.

Впевнений, що разом ми зможемо багато зробити для усіх, хто відчув на собі наслідки війни. Дякуємо вам за плідну співпрацю та підтримку України!», - резюмує голова ОДА.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW