В яких країнах переселенці з України можуть офіційно обміняти гривні на місцеву валюту



Після початку повномасштабної війни в Україні багато країн дали змогу обмінювати гривню у своїх банках на місцеву валюту. При цьому умови конвертації усюди відрізняються, але скрізь діє однаковий ліміт у 10 тис. грн.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Veter do it.

Польща. Обмін гривень на злоті здійснює РКО Bank Polski. Процедура потребує закордонний паспорт або внутрішню ID-картку.

Німеччина. З 24 травня протягом трьох місяців без комісії та додаткових зборів місцеві банки обмінюють гривню на євро. Для цього потрібно мати базовий рахунок переміщеної особи в німецькому банку. При поході у відділення при собі потрібно мати посвідчення особи.

Словаччина. Гривні на євро можна обміняти в Tatra banka. Зробити як готівкову операцію, так і електрону. Із собою потрібно взяти закордонний паспорт громадянина України.

Бельгія. Послугу надають Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, CBC, ING, KBC та KBC Brussels без жодних комісій. Для цього необхідно буде надати документ, що підтверджує статус біженця у країні, або сертифікат про статус тимчасового захисту. Також треба відкрити рахунок в банку, куди будуть зачислятися гроші.

Італія. Конвертація доступна у філіалах Центрального банку Італії або у 400 відділеннях комерційних банків. Приймаються купюри лише номіналом від 100 до 1000 грн без дефектів. Для обміну не обов'язково відкривати рахунок.

Швеція. Здійснити обмін гривні на шведські крони мають право повнолітні громадяни України, що отримали дозвіл на тимчасове перебування у Швеції. Послуга доступна у 53 відділеннях біржової компанії Forex.

Нідерланди. Для обміну гривні на євро, потрібно бути повнолітнім та мати український паспорт або ID-картку. Операції здійснюють у відділеннях GWK Travelex.

Швейцарія. Обміняти гривню на швейцарські франки можна в окремих відділеннях банків UBS Switzerland AG та Credit Suisse.

Австрія. Послугу надають Raiffeisen bank та Erste Bank Oesterreich. З собою необхідно мати дійсний закордонний паспорт. У Raiffeisen bank діє ліміт на обмін гривні в еквіваленті до 500 євро на день, а у відділеннях Erste Bank Oesterreich - до 300 євро на день.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW