Наслідки ворожих ударів по Дніпропетровщині: ситуація в регіоні станом на вечір



Завершується сто тридцять третя доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. ​Ситуація на Дніпропетровщині станом на вечір. 

Про це повідомляє редакція 056. 

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що Криворізький район сьогодні весь день під обстрілами. Окупанти гатили по Зеленодольській, Апостолівській, Нивотрудівській, Широківській громадах. По Широкому били з «Ураганів».

Внаслідок обстрілів в Шестірні пошкоджено житловий будинок, господарчі споруди, сонячні панелі. У селищі перебито лінії газо- та електропостачання. Нині тривають роботи з відновлення. 

Через обстріли на околицях Нивотрудівської громади сталася пожежа на полі пшениці (близько 15 га). 

На щастя, у Криворізькому районі минулося без постраждалих та загиблих.

Вже надвечір окупанти поцілили по Покровській громаді у Синельниківському районі. Били касетними боєприпасами по цивільному об‘єкту, де розташована будівельна і сільськогосподарська техніка. За попередніми даними, є троє поранених цивільних, один з яких – працівник підприємства. Але інформація щодо кількості постраждалих ще уточнюється. Зараз людям надають медичну допомогу. В складських приміщеннях почалася пожежа, яку нині ліквідовують. Масштаби руйнувань з‘ясовуються.

Щодо інших районів області – в громадах наразі все мирно. 

Микола Лукашук зазначив, що на Дніпропетровщині поступово збільшується кількість переселенців. Нині маємо вже майже 283 тисячі внутрішньо переміщених осіб, з них понад 100 тисяч – це жінки, майже 70 тисяч – діти. Люди тікають від війни, знаходять в нашій області притулок і допомогу.

"російські окупанти влаштовують нам терор, але ми віримо в українських захисників, в нашого Президента. Нашій Перемозі – бути, ніхто і ніщо не відбере у нас свободу та майбутнє. 

Мирного вечора, Дніпропетровщино. 

Мирного вечора, Україно", - підсумував Микола Лукашук.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW