Україна потребує щонайменше 25 сучасних заводів із переробки відходів - Зеленський



Україна потребує будівництва щонайменше 25 сучасних заводів із переробки відходів.

Про це Президент України Володимир Зеленський розповів під час вечірнього відеозвернення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він поінформував, що під час зустрічі з премʼєр-міністром Королівства Швеція Магдаленою Андерссон обговорювалися нові можливості для України, зокрема в питаннях переробки відходів.

«У нашій країні дуже довгий час нехтували цією темою, а це ж не просто про те, що робити зі сміттям. Це про безпеку, про якість життя. Нам потрібно мінімум 25 нових і сучасних технологічно передових заводів з переробки відходів. Вони здатні забезпечити й енергією, і вторинною сировиною, і нарешті розв'язанням застарілої проблеми сміттєзвалищ і полігонів відходів, нездатності багатьох громад знайти рішення для відходів», - зазначив глава Української держави.

Зеленський звернувся до тих, хто вважає, що це «не на часі», наголосивши, що відбудова України – це не просто відновлення стін, які були зруйновані російськими обстрілами. «Україна має стати найбільш вільною, найбільш сучасною і найбільш безпечною країною Європи – в усіх сенсах слова, зокрема і в тому, що стосується стану нашого довкілля. Впевнений, ми це зробимо», - підкреслив він.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW