Для мешканців Кам'янець-Подільської громади зміняться тарифи на вивезення сміття



На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 4 червня 2018 року №130 комунальне підприємство "Спецкомунтранс" доводить до відома споживачів про намір здійснити у 2022 році коригування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами.

На даний час діють тарифи з поводження з побутовими відходами, які були встановлені рішенням виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради 30 липня 2019 року № 830 та введені в дію з 01.08.2019 року, в наступних розмірах:

Послуги з поводження з побутовими відходами

Для житлових організацій 89 грн 90 коп. (з ПДВ) за 1м3. квартири 89,90х0,1817 (місячна норма вивезення ТПВ) = 16,33 (з ПДВ) на одного мешканця за місяць.

Для приватного сектора 91 грн 85 коп. (з ПДВ) за 1м3 будинки 91,85х0,1917 (місячна норма вивезення ТПВ) = 17,60 грн (з ПДВ) на одного мешканця за місяць.

Для бюджетних установ 99 грн 27 коп. (з ПДВ) за 1м3.

Для інших підприємств 108 грн 64 коп. (з ПДВ) за 1м3.

Послуги міського полігону з розміщення та утилізації побутових відходів

Для житлових організацій 15 грн 26 коп.( з ПДВ) за 1м3.

Для інших об’єктів підприємницької діяльності всіх форм власності 16 грн 68 коп. (з ПДВ) за 1м3.

Водночас, слід зазначити, що в умовах зростання основних складових тарифів, зокрема: мінімального прожиткового рівня працездатної особи та рівня мінімальної заробітної плати та відповідно сум відрахувань, стрімкий ріст складових вартості паливо-мастильних матеріалів, виникла невідповідність діючих тарифів фактичним витратам на виробництво послуг з поводження з побутовими відходами.

На сьогодні, діючі тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами не відшкодовують фактичні витрати. Так, за результатом 2021 року рівень відшкодування затвердженої тарифом фактичної собівартості на послуги з поводження з побутовими відходами склав 83,2 %, що привело до значних збитків підприємства за підсумками 2021 року.

14 червня 2022 року комунальне підприємство "Спецкомунтранс" звернулось до Кам’янець-Подільської міської ради із заявою та розрахунковими матеріалами для корегування діючих тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами.

Загальний розмір та рівень тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами

З метою належного функціонування підприємства виникла нагальна необхідність приведення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами до економічно обґрунтованого рівня.

Фінансовий стан є найважливішою характеристикою надійності, стійкості й ділової активності підприємства. Розрахунок тарифів був здійснений відповідно до Постанови КМ України від 01.06.2011 р. №869 "Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги" в редакції Постанови КМУ від 3 квітня 2019 року №291, які будуть покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості цих послуг.

За основними елементами собівартості плановий корегований тариф на послуги з поводження на 2022 рік відбулось підвищення по наступним елементам:- збільшення цін на автомобільні шини.- матеріальні витрати за рахунок збільшення ціни на ПММ- збільшилася мінімальна заробітна плата. Заробітна плата врахована до тарифів в установленому порядку із забезпеченням прожиткового мінімуму для працездатних осіб та інших гарантій з оплати праці, передбачених законодавством, з урахуванням галузевої угод, колективного договору підприємства. Пропорційно до росту рівня заробітної плати збільшились нарахування на заробітну плату.

Таким чином приведення тарифів до економічно обгрунтованого рівня є необхідним заходом для стабільного функціонування підприємства та безперебійного забезпечення послугою з вивезенням твердих побутових відходів

Зазначені тарифи заплановано ввести в дію з 1 серпня 2022 року.

Зауваження і пропозиції щодо планових корегованих тарифів на 2022 рік від фізичних та юридичних осіб приймаються з 1 липня по 10 липня 2022 року за адресою: КП "Спецкомунтранс" вул. Свободи, 12, с. Кам’янка, e-mail:[email protected] (із зазначенням в темі листа "зауваження і пропозиції до корегованих тарифів").

Читайте також: "Мобільні поштові бригади запрацювали на території Кам'янець-Подільської громади".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW