Адвокат розкрив нюанси вручення повісток під час відпустки



В Україні юридично не закріплені вимоги щодо місця вручення повістки військовозобов'язаним.

Про це повідомив "РБК-Україна" адвокат юридичної консалтингової компанії "Де-юре" Юрій Сергієнко,   пише Сайт міста Чернівці 0372.ua.

"Тому, коли людині вручають з дотриманням всіх інших вимог законодавства повістку на вулиці, блокпості, в супермаркеті, готелі, санаторії або будь-якому іншому місці, це відповідає закону", - пояснює експерт.

Він підтверджує, що повістку можна отримати навіть під час відпочинку або лікування в готелі, наприклад, на заході України. Якщо військовозобов'язаний зіткнувся з подібною ситуацією, юрист радить наступний порядок дій:

  • з'ясувати посади та повноваження осіб, які намагаються вручити повістку;
  • з'ясувати наявність в осіб, належним чином заздалегідь оформлених на ваше ім'я повісток;
  • фіксувати все, що відбувається власними технічними засобами;
  • прийняти повістку або відмовитися від її прийняття (це в цілому не має істотного значення);
  • з'явитися до територіального центру комплектування або з'ясувати наявність поважних причин щодо неявки за повісткою та повідомити про це ТЦК рекомендованою поштою з додаванням копій документів;
  • за відсутності поважних причин прийняти рішення про явку або неявку до територіального центру комплектування з урахуванням порушень законодавства при врученні повістки, можливості сплати штрафу, особистого ставлення до ситуації тощо.

Раніше в Міноборони заявили, що мобілізація триватиме стільки, скільки необхідно, щоб доукомлектувати всі підрозділи, що ведуть оборону держави від окупантів.

Читайте також:Зареєстрованих безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт

Лукашенко звинуватив Україну у ракетному ударі та віддав наказ підготуватись до відповіді



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW