Чернігівський тубдиспансер чи військовий об'єкт



Ані військових, ані техніки, ані боєприпасів. Лише руїни, охоронець та двоє собак. За версією Міністерства оборони РФ на об’єкті у Чернігові, розташовані збройні склади та штаб сил Територіальної оборони, про це пише "Суспільне Чернігів".

Чернігівський тубдиспансер зовні

Ввечері 28 червня на офіційній сторінці Міноборони РФ у Telegram з’являється повідомлення про обласний Чернігівський тубдиспансер. Там йдеться, що на території закладу, за їхньою інформацією, розташований штаб ТРО та склади з боєприпасами. А всіх пацієнтів, далі цитата: "незалежно від їхнього стану, цинічно вигнали з медзакладу". Міноборони РФ стверджує, що має "достовірну інформацію, що Київ має намір здійснити чергову нелюдську провокацію". А своїми діями "сподіваються спровокувати вогонь у відповідь, аби потім звинуватити російську сторону в невибіркових ударах по цивільній інфраструктурі та знищенні українського мирного населення".

Тут немає військових, немає техніки, немає боєприпасів. Тут немає бодай натяку на те, що в недалекому минулому вони тут були. Три з чотирьох корпусів – зруйновані ударами важкої артилерії, користуватися ними небезпечно. У головний корпус було щонайменше 10 прямих влучань. Ось ця діра над головним входом – прильот в дитяче відділення тубдиспансеру.

"На території нашого центру ніхто не перебуває. Там є деякі залишки нашого майна, які ми охороняємо. Окрім наших охоронців і деяких технічних співробітників там нікого немає", – розповів в.о. гендиректора Чернігівського обласного центру соціально значущих та небезпечних хвороб Денис Мацко.

В.о. гендиректора Чернігівського обласного центру соціально значущих та небезпечних хвороб Денис Мацко

За словами Дениса Мацка, територія медзакладу обстрілювалася з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Чимдалі обстріли ставали щільнішими. На той час в лікарні перебували 64 пацієнти, яких були вимушені евакуювати саме через постійний вогонь з боку росіян.

"Тому ми були вимушені 1 березня евакуюватися до Чернігівської районної лікарні. Там перебували два тижні. Потім перемістились в дитячу обласну лікарню 15 березня. В інфекційному відділенні дитячої лікарні зараз і перебуваємо".

Відновленню в теорії підлягає лише один корпус. В ньому вибиті вікна та частково зруйнований дах, повідомив Денис Мацко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW