Атрошенко збирається у відрядження до Швейцарії



Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко поїде у робоче відрядження до швейцарського міста Лугано. Про це він сказав 1 липня після засідання виконкому, пише «Суспільне Чернігів».

З його слів, до Швейцарії він вирушає на запрошення оргкомітету форуму, присвяченому відновленню України.

– З багатьох джерел я бачив такі заклики й пораду відвідати такий захід, неординарний. Буде серйозне представництво. Це потужний захід де, принаймні, треба побути. Якщо не грошей привезти, то відчути взагалі атмосферу – куди ми йдемо в цьому питанні. Я сподіваюсь, що я не повернуся з відрядження 2 липня – все таки, мені вдасться послухати розумних людей: як вони бачать терміни, чи будемо чекати закінчення активних військових дій, чи будемо в якійсь частині відновлювати щось зараз, тому що різна є інформація. Є, на жаль, окремі висловлювання відповідальних працівників, зокрема ООН, які кажуть: «Не поспішайте, нічого не робіть, нічого не будуйте, у вас залишиться 50-60% населення у кращому випадну. Ніхто вам ні цента не дасть, не рипайтесь, і так далі». Міста є, наприклад Жешув, які налаштовані підтримувати. Є певні перемовини з іншими містами, вони налаштовані.

Згідно з даними на офіційному сайті, конференція з питань відновлення України має відбутися 4-5 липня. Там обговорюватимуть такі теми.

План відновлення та розвитку України (у межах ініціативи Президента Зеленського «United 24») та різні шляхи внеску міжнародних партнерів у відновлення України.

Методи, пріоритети та принципи відновлення.

Соціальне, економічне, екологічне та інфраструктурне відновлення від збитків та втрат, спричинених війною.

Реформи, які можливо та необхідно здійснити у поточній ситуації.

Нагадаємо, 19 червня Владислава Атрошенка не випустили за кордон, до польського Жешува, де він мав взяти участь у підписанні договору про партнерство між містами. Тоді причиною невипуску його за кордон та попередніх проблем із відвідуванням Давоса, Атрошенко назвав конфлікт із одним із працівників Офісу Президента. Також конфлікт, на думку Атрошенка, намагався розвинути голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Чаус у відповідь заявив, що на Чернігівщині окрім військового фронту відкрилися ще політичний і популістичний, а звинувачення Атрошенка відкинув. Також він додав, що для того, аби залучати гроші на відбудову Чернігова їздити за кордон не потрібно, а міжнародні організації і так приїжджають до Чернігова.

*  *  *

Приєднуйтесь у Viber та Telegram до спільноти "Чернігівський Фонтан", де тільки найактульніші новини та історії нашого міста.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW