Рада спростила процедуру встановлення фактів народження та смерті на час війни



Рада спростила порядок встановлення фактів народження або смерті у період воєнного та надзвичайного стану.

Про це у Телеграм-каналі повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Законопроєкт № 7310 про внесення змін до деяких законів про особливості встановлення юридичних фактів в умовах воєнного або надзвичайного стану в другому читанні підтримали 264 нардепи. 

В першому читанні цей законопроєкт підтримали 273 парламентарії на пленарному засіданні Верховної Ради в неділю, 26 червня.

Законопроєкт, зокрема, пропонує внести зміни до Цивільного процесуального кодексу.

Згідно зі змінами, заява про встановлення факту народження (смерті) особи в межах території, на якій діє воєнний або надзвичайний стан може бути подана батьками, родичами, їхніми представниками або іншими законними представниками дитини до будь-якого суду України, незалежно від місця проживання заявника.

Зміни передбачають, що такі справи суд розглядає невідкладно, а схвалене судом рішення підлягає негайному виконанню. Рішення суду про встановлення факту народження (смерті) особи в межах території, де діє воєнний або надзвичайний стан, може бути оскаржене в загальному порядку, встановленому цивільним процесуальним Кодексом. Оскарження рішення не зупиняє його виконання.

Нагадаємо, за даними Маріупольської міськради, с початку повномасштабного вторгнення рф в Україну у Маріуполь загинули понад 50 тисяч людей.

Читайте також: 

В Маріуполі під завалами будинку знайшли тіла 100 загиблих маріупольців

На Маріупольський драмтеатр російські військові навмисно скинули дві авіабомби по 500 кг, - розслідування Amnesty International



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW