Фігуранти справи про розкрадання бюджетних коштів знаходяться під домашнім арештом



Сьогодні керівник Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній провів брифінг у ході якого повідомив останні подробиці щодо справи з розтрати бюджетних коштів керівництвом «Інституту розвитку міста».

Зокрема, Антон Столітній повідомив таке:

- За процесуального керівництва Полтавської окружної прокуратури посадовим особам керівнику, бухгалтеру та 2 працівницям комунальної організації Полтавської міської ради «Інститут розвитку міста» повідомлено про підозру у підробці документів та розтраті бюджетних коштів на понад півмільйона гривень.

Слідством досліджувалися лише кілька місяців, насправді ж ця сума може бути і більшою. Слідством встановлено, що керівник комунальної організації за попередньою змовою з бухгалтером вносили недостовірні відомості до табелів обліку робочого часу. Одна з жінок рахувалася у штаті комунальної організації на посаді «експерт по програмам» . Інша – головного фахівця з інтегрування урбаністичного розвитку міста та управління проектами. При чому, до обох посад були вимоги – середня спеціальна освіта.

За яка зараз перевіряється, жінки в організації не працювали, а насправді були хатніми робітницями міської ради. Оплата їхньої праці здійснювалася на підставі підроблених документів, з коштів комунальної організації, яка повністю фінансується з бюджету міста.

Щомісяця кожна працівниця отримувала від 12 до 14 тисяч гривень.

Упродовж січня 2021 – 22 років вони безпідставно отримали понад 570 тисяч гривень бюджетних коштів.

Наразі повідомлено про підозру посадовим особам :

  • керівнику організації та бухгалтеру за ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах, вчинена за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене за попередньою змовою групою осіб);
  • працівницям підприємства – за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 191 КК України (пособництво у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану).

Окрім цього, слідчий і прокурор звернулися до суду з клопотаннями про обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою та відсторонення керівника комунальної організації від займаної посади.

На сьогодні бухгалтеру та одній із працівниць обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. По інших клопотаннях судовий розгляд триває.

Також з’явилися чутки щодо причетності до справи інших осіб – йдеться про те, що працівниці обслуговували будинки ще кількох посадовців. Антон Столітній зауважив, що на даний час ці обставини ще з’ясовують.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW