Шкільне навчання. Скільки дітей на Донеччині закінчили школу, і як діти будуть навчатись наступного року



6320 учнів на Донеччині успішно завершили навчання в 11-х класах цього року,  ще 10569 дітей – в 9-х класах.

Це близько двох третин від загальної кількості учнів випускних класів, які розпочали цей навчальний рік у школах вільної частини області, повідомляє голові військової адміністрації Донецької області Павло Кириленко на своїй сторінці в Фейсбук. 

Для тих учнів, чиї навчальні заклади опинилися під окупацією з моменту повномасштабного вторгнення, існують можливості закінчити навчання на вільній території. Зокрема, за програмою екстернату на Донеччині зараз здобувають освіту близько 300 учнів 9-х класів та 214 учнів 11-х класів.

Діти, які виїхали за кордон і влаштувалися там у школи, можуть паралельно отримати освіту дистанційно в українській школі.

"Вже зараз працюємо над тим, щоб наступний навчальний рік в області відбувся. Головний пріоритет – безпека дітей, педагогів та персоналу. Тому станом на зараз плануємо розпочати навчання в онлайновому режимі, однак остаточне рішення буде ухвалюватись пізніше з урахуванням поточної ситуації в області. За моїм дорученням буде проведено аналіз ситуації по кожній громаді щодо можливості безпечного та якісного освітнього процесу", - розповів Кириленко.

 Рятувальники будуть перевіряти не тільки належне дотримання норм пожежної безпеки, але й обстежать територію на наявність вибухонебезпечних предметів, перевірять систему оповіщення та укриття. В усіх укриттях мають бути створені запаси води, їжі та медикаментів.

У громадах, які зможуть забезпечити безпеку навчального процесу, ймовірно, школи будуть оптимізовані, а для дітей буде організовано підвезення шкільними автобусами.

Обласна адміністрація працює над тим, що забезпечити вчителів технікою для дистанційної освіти. Цього року 229 вчителів одержали ноутбуки від наших міжнародних партнерів. 

"Ми зробимо все можливе, щоб освітній процес на Донеччині був якомога безпечнішим, однак справжню безпеку дітям та дорослим зможе забезпечити тільки евакуація за межі області. Евакуація – це відповідально!" - наголосив Павло Кириленко.

Читайте також: Брудна земля знищеного Маріуполя. Як російські бомби на «Азовсталі» отруїли все живе навколо, - ФОТО, ВІДЕО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW