Що говорять про війну в Україні за кордоном



З 2014 року, коли в Україні почалися бойові дії, про це говорив увесь світ. Але з часом про війну забули. На передній план вийшли інші події. Але з початком повномасштабного вторгнення росії 24 лютого 2022 року, усі знову заговорили про нашу країну.

Багато людей пішли на допомогу українцям, у тому числі іноземці.

Незважаючи на те, що повномасштабна війна в Україні триває вже п'ятий місяць, інші країни продовжують допомагати українцям не лише у військовій справі, але і цивільним. Наприклад, розселяють переселенців, відправляють гуманітарні вантажі, скидуються грошима.

Що говорять про війну в Україні і чи не забули про неї за кордоном. Ми поспілкувалися з декількома представниками різних країн.

Оксана - біженка з України. Вона була серед перших, хто евакуювався до Німеччини. За словами Оксани, люди приймають переселенців дуже дружньо. Самі німці з великою турботою ставляться до тих, хто був вимушений рятуватися від війни. Їм пропонують сумісне проживання, дітей влаштовують у школи і гуртки, надають безкоштовні курси німецької мови. Незважаючи на усю непослідовність політики німецького уряду, самі мешканці країни налаштовані до українців доволі прихильно. І, можливо, саме через позицію німців, уряд Німеччини хоч і повільно, але погоджується підтримувати нашу країну. 

За словами Оксани, багато людей у Німеччині хвилюється за свою долю та бояться ядерної війни.

Ігор - сам німець, але наразі перебуває у Польщі. Ставлення поляків до українців його вразило з перших тижнів війни. Щоб зрозуміти, наскільки поляки прониклись ситуацією України - варто знати, що наразі Польща не потребує відкриття жодного прихистку для українських переселенців, адже майже усіх українців поляки забирають до себе в родини. Там дуже активно взялися допомагати українцям і політично, і військово, і соціально. Величезна кількість гуманітарної допомоги щодня прямує з Польщі до України. На кордонах усіх евакуйованих зустрічають волонтери, які готові допомогти з усіма наявними потребами людей. Саме до Польщі переїхала найбільша кількість наших земляків - близько двох мільйонів.

У самій Польщі люди дуже хвилюються за долю українців, а ще дуже хвилюються за свою долю, адже їх країна вже декілька разів отримувала погрози зі сторони росії. Поляків турбує той факт, що у випадку, якщо росія зможе захопити Україну, наступною її ціллю стане Польща. Також дуже хвилює людей ядерна війна. Воювати у цій країні люди не хочуть, тому і зацікавлені у тому, щоб Україна вистояла і перемогла.

Алла і Михайло були переселенцями у Болгарії. За їх словами, багатьох українців сприймали доволі дружньо. При цьому, там же наших співгромадян сприймають багатіями, відкрито про це говорять.

Для тих, хто оформив тимчасовий прихисток, держава частково дає необхідне - житло та їжу. Але при цьому, багато болгарів щиро вважають, що до них приїхали багаті українці, які мають змогу все оплачувати. Вистачає і прихильників росії в Болгарії. Але при цьому, людей, які співчувають і підтримують, дуже багато.

Якщо говорити про медіа, то в усіх міжнародних ЗМІ щодня публікуються українські новини. Навіть японське телебачення має щоденні зведення війни. Журналісти зі всього світу приїжджають до нас у країну, щоб показати, що насправді відбувається під час цієї війни.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW