В Україну йде нещадна спека: де й коли вдарить до +36°



Весь тиждень в Україні очікується дуже спекотна погода, місцями стовпчики термометрів підніматимуться до +34°...+36°.

У найближчий тиждень в Україні очікується сильна спека. По всій країні стовпчики термометрів підійматимуться до +30° і вище. Максимальна спека очікується до кінця червня. В середині тижня в деяких областях очікується невелике зниження температури до більш комфортних +24°...+ 27°, але це "похолодання" буде коротким.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

У понеділок, 27 червня, температура в Україні триматиметься в межах +28°...+32°, лише в Криму місцями буде прохолода до +21° і дощі. Також опади очікуються в Херсонській області. На решті території України буде сухо.

У вівторок, 28 червня, спека стане ще сильнішою. У більшості областей стовпчики термометрів покажуть +29°...+33°. Місцями на північному сході очікуються грози, але вони практично ніяк не вплинуть на температуру. У Криму пройдуть невеликі дощі.

Середа, 29 червня, також буде дуже спекотною, особливо на заході України, де очікується +31°...+33°, а на Закарпатті - до +35°. Також до +33° температура підніматиметься у Кривому Розі та Миколаєві. На решті території країни стовпчики термометрів покажуть +27°...+32°.

В останній день червня потужна спека очікується на заході України. Цього дня стовпчики термометрів підійматимуться до +30°...+34°, а на Закарпатті очікується до +36°. На решті території країни очікується зниження температури +24°...+29°. 

У більшості західних, південних, також у Вінницькій області очікуються грози.

1 липня на заході України знову буде найспекотніше, +28°...+33°, а в Закарпатській області - до +35°. На решті території очікується +27°...+ 29°, на півдні - до +30°. У Криму - дощі.

На вихідних в Україні все так же буде жарко і сухо, +28°...+32°. Лише в суботу в деяких центральних областях очікується +25°...+28°.

Народний прогноз на тиждень

27 червня - Єлисей. Дощовий день обіцяє сім тижнів сильної негоди з дощами.

28 червня - день Святого Віта і Святого Амоса. Якщо в червні ночі будуть теплі, тоді можна очікувати достатку плодів.

29 червня - Тихона. Закінчуються спекотні дні. Ночі стають холоднішими.

30 червня - Мануїла. Гроза 30 червня - буде хороший урожай. Якщо погода дощова, то зима буде сніжною.

1 липня - Ярилів день, або день палючого сонця. Глухий грім 1 липня - до тихого дощу, гучний - до зливи. Якщо гриміло протяжно, то це до довгої негоди.

2 липня - Зосима-пасічника. Якщо бджоли сильно летять до своїх вуликів, скоро бути дощу; бджоли стають злішими, частіше жалять - буде посуха; сидять на стінках вулика - до сильної спеки.

3 липня - день Мефодія-перепелятника. Якщо на Мефодія дощ, він з перервами йтиме сорок днів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW