Ворожі обстріли, руйнування і поранені цивільні: як минула ніч у найгарячіших точках України



Розпочалася сто двадцять четверта доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. У акваторії Чорного моря окупанти утримують у готовності до завдання ракетних ударів два носії високоточної зброї. Війська рф своїми ракетними ударами та обстрілами влаштували пекельну неділю в Україні і продовжили свої злочині дії вранці понеділка. 

На Сумщині ворог обстріляв область із різних видів зброї

В хід пішла ворожа артилерія, ракети, стрілецька зброя. Всього близько 180 снарядів та мін прилетіли по чотирьох громадах Сумщини. Одна людина загинула, одна поранена.

На Одещині ракетний удар із застосуванням літаків стратегічної авіації

Внаслідок влучання в житловий квартал мирного селища сталося руйнування та загорання кількох житлових будинків та господарчих споруд. Постраждали щонайменше шестеро людей, серед яких дитина. 

Як повідомили в ОК «Південь»:

- через удар сталося загоряння трьох приватних будинків та присадибних будівель на загальній площі 500 кв. м;

- легкі осколкові поранення внаслідок вибуху отримали 8 осіб, з яких 1 дитина. 

- після надання медичної допомоги на місці, госпіталізація пораненим не знадобилась;

- пожежу оперативно ліквідовано.

На Харківщині чергові удари

Російські окупанти протягом минулої доби обстрілювали Київський та Шевченківський райони Харкова, Чугуївський і Харківський райони області. Загалом за добу загинули 2 жінки, 5 мирних жителів поранені. 

Вночі у Харкові російська ракета влучила у подвір'я школи. Унаслідок ще одного ракетного удару пошкоджена адміністративна будівля. Постраждалих немає. 

У Чугуївському районі внаслідок обстрілів росіян загинули 21-річна та 57-річна жінки. Ще 2 людей поранені. Снаряди влучали по господарських спорудах, пошкоджено вуличний газогін.

У Харківському районі протягом доби через російські обстріли отримали вибухові травми ще 3 цивільних.

Збройні сили продовжують нищити окупантів на лінії зіткнення. На Харківському напрямку загарбники вели наступ в напрямку Дементіївки та Питомника, зазнали втрат та відійшли. Окупанти дистанційно замінували місцевість біля Федорівки, Українки, Замулівки, Шестакового та Перемоги.

У районі Ізюма ворог не полишає спроб наступати в напрямку Долини та Мазанівки. Наші захисники чинять спротив, знищуючи живу силу та бронетехніку окупантів. 

На Луганщині авіаудари та обстріли

Авіаудари по Лисичанську та Вовчоярівці. У Вовчоярівці точаться бої. Росіяни намагалися атакувати у районі Верхньокам’янки. Пошкоджень у Лисичанську дуже багато. Руйнувань зазнали щонайменше п’ять багатоповерхівок, в одній із яких вигоріли одразу десять квартир. На одній із вулиць знищено одразу шість приватних будинків.

Також ворог обстріляв територію автовокзалу, двох храмів, одне із підприємств, приміщення прикордонного загону та адмінбудівлю. 

«Немає такої години, коли ворожа артилерія стихає»: Гайдай про хід боїв за Лисичанськ.

«У Лисичанську, Вовчоярівці, Лоскутівці та Верхньокам’янці росіяни не припиняють руйнувати житло, промислові та адміністративні об’єкти. Немає такої години, коли ворожа артилерія стихає. Вони намагаються блокувати місто з півдня, при цьому нищать все що є, куди може дістати їх артилерія та системи залпового вогню. Тримаємо оборону Лисичанська», – написав голова Луганської ОВА зранку 27 червня. 

На Донеччині артилерійські обстріли

Артилерійські обстріли околиць Слов'янська, Авдіївки, Мар'їнки, Райгородка, Рай-Олександрівки. Ракетні удари по Миколаївці та Костянтинівці. За добу – одна людина загинула, восьмеро отримали поранення. Область без газу і частково без води та електрики. 

На Миколаївщині через обстріли пошкодженні житлові будинки 

Зранку – обстріли Березнегуватого, в результаті чого пошкоджено житлові будинки. Близько 04:30 ворог обстріляв Широківську громаду. Зруйнований дитячий садочок та житловий будинок.

На Херсонщині обстріли та вибухи

Обстріли та вибухи було чути протягом доби по всій території Херсонської області. Четвертий місяць багато сіл залишаються без електроенергії, води та газу. Побільшало викрадень мирних жителів, зокрема, чоловіків.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW