"Виїжджає на кожен прильот": після втечі місцевої адміністрації у "гарячому" районі, владу взяв на себе уже неодноразово поранений священник з Тернопільщини



Отець Павло Саган з Тернопільщини став своєрідним керівником села Шевченкове на Миколаївщині і намагається наводити там лад.

Чоловік здобув авторитет ще раніше, доки жив в селі і допомагав потребуючим. Про це інформує Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"Так у селі Шевченкове на Миколаївщині борються з пожежами після чергових ворожих обстрілів борються з пожежами після чергових ворожих обстрілів",– йдеться в підписі під відео.

За даними Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, після того, як голову сільради захопили, коли він відвозив хліб до Любомирівки, вся адміністрація з села втекла. Тоді місцеві жителі потягнулися до отця Павла, священника з Тернопільщини, який жив та працював тут останні десять років.

"Чоловіку довелося піклуватися про старих, малих, тварин, ремонт тощо. У селі навіть організували пожежну команду з місцевих чоловіків.

З сірої зони вивезли автівку, відремонтували її, з Кропивницького привезли форму, там і тут зібрали потрібне приладдя.

Отець Павло виїжджає на машині чи велосипеді на кожен «прильот», щоб оцінити небезпеку, за потреби викликає пожежників-волонтерів", – йдеться вповідомленні.

Зруйновані будинки Шевченкового

Інтенсивні артудари рашистів з боку сусідньої Херсонщини часто не дозволяють селянам поховати загиблих, зазначає у своєму матеріалі про отця Павла Новинарня.

"Хоча я й привіз солярку і гідравліку на трактор. Там згоріло поле і було багато “прильотів” біля цвинтаря. З миколаївського моргу загиблих повезли ховати не сюди, а до родичів. Через обстріли, на жаль, не завжди люди можуть повернутися в останню путь у своє рідне село”, – нарікає отець Павло.

Доки ми тут, чути вибухи десь у сусідніх селах.

Зруйновані будинки Шевченкового

У Шевченковому зараз немає місцевої влади. У період окупації росіяни викрали старосту села Олега Пилипенка, коли той повертався з Миколаєва в автівці, завантаженій хлібом. Протоієрей Павло Саган поки що замість старости.

“На початку березня зв’язку не було, тому люди брали все у свої руки. Староста їздив по хліб та ліки в місто. Коли він вертався, то не знав, що окупанти зайшли в Шевченкове. У нього був автомат на передньому сидінні. Старосту взяли в полон. Отець Павло замість старости став опікуватись виживанням села. Його двічі контузило, неодноразово поранило осколками”, – розповідає водій-волонтер Жора.

Отець Павло 

За його словами, три тижні тому отець Павло казав, що доля старости неясна. Лише трохи більше тижня тому стало відомо, що старосту Пилипенка звільняють. Зараз його поки що нема в селі, бо відновлюється.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал, де багато цікавих новин, фото та відео!  https://t.me/ternopil0352



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW