На Херсонщині підрозділи окупантів гатять один по одному, щоб списати все на ЗСУ і швидше втекти із зони активних дій



Обстановка на півдні України складна, але контрольована. Противник продовжує ведення бойових дій переважно шляхом вогневого впливу на наші підрозділи з метою недопущення перегрупування військ, тим часом намагається укріплювати нові оборонні рубежі.

Про це повідомляє Оперативне командування Південь.

По наших позиціях на Херсонщині серед ночі парою ворожих винищувачів Су-35 було випущено 2 ракети, а позиції на Миколаївщині ворог атакував «Смерчем» на світанку. Втрат немає.

Ранком у передмісті Миколаєва підрозділами протиповітряної оборони знищений безпілотний літальний апарат навідного оперативно-тактичного рівню, яким ворог проводив повітряну розвідку та наведення артилерії на обласний центр.

В Баштанському районі Миколаївської області протягом ночі ворог щільними обстрілами гатив по сільськогосподарським угіддям. Постраждалих нема.

На Херсонщині тривають бойові дії. Ворожі підрозділи не цураються гатити один по одному, аби швидше вшитися із зони активних дій та «списати» ураження колег на українських військових.

Практично всі населені пункти, через які протікає річка Інгулець, в скрутному становищі: зруйновані будинки, пошкоджено елеватори та інша виробнича, соціальна й дорожня інфраструктура. Узбережжя в багатьох місцях заміновано.

Місцеві партизани та учасники руху спротиву все активніше протидіють колаборантам, внаслідок чого ті посилюють охорону, готуються до втечі в Крим.

На Зміїному продовжувались активні дії військової операції із задіянням різнорідних сил і видів озброєння. Результати уточнюються.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW