Україна може припинити безвізовий режим для Ізраїлю



У Міністерстві закордонних справ та Офісі Президента України розглядають можливість припинення безвізового режиму для ізраїльтян.

Про це сказав посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в інтерв’ю ізраїльському виданню “Деталі”, пише Сайт міста Чернівці 0372.ua.

За словами дипломата, це пов’язано з обмеженнями, які Ізраїль запроваджує стосовно біженців з України.

Зокрема, він зазначив, що МВС Ізраїлю скоротило список родичів, які мають право відвідати громадян-ізраїльтян. Не розглядають запрошення на лікування українців в Ізраїлі. Крім того, для громадян України придумали електронні візи.

“І добре, якби вони (обмеження – ред.) стосувалися всіх залучених у війну. Але громадяни росії в Ізраїль в’їжджають без обмежень, громадяни білорусі – теж, а громадянам України придумали електронні візи. Ні я, ні моє керівництво не можемо не сприймати це болісно. У моєму МЗС і в Офісі Президента України мені кажуть: таке – неприйнятно. Ми зараз думаємо, чи не припинити нам у відповідь безвізовий режим для ізраїльтян. Зараз це буде невідчутно, але до Рош ха-Шана ізраїльський уряд це відчує”, – сказав Корнійчук.

За його словами, через таке ставлення ізраїльської влади останнім часом спостерігається досить серйозний відтік українців з Ізраїлю.

“З початку активних воєнних дій, за статистикою, у вашу країну заїхали 38,5 тисячі українців, з яких близько 13 тисяч осіб отримали ізраїльські паспорти. З цієї загальної кількості 14,1 тисячі вже виїхали. За один останній місяць виїхали більш як 5 тисяч людей. Це вкотре підтверджує, що штучні обмеження необґрунтовані”, – наголосив посол.

Корнійчук додав, що в Україні важка ситуація, величезні втрати, руйнування. «Ми не вважаємо, що Ізраїль нам щось винен. Але з моральної точки зору хіба ви не маєте бути на правильному боці цієї війни? Ми сам на сам з величезною бідою і чекаємо допомоги від наших партнерів – платної чи безплатної, будь-якої, але не сидіти на березі в очікуванні, хто почне вигравати. Ось коли ми почнемо – тоді нам почнуть більше допомагати, у мене складається таке враження», – зазначив посол.

Читайте також:Організував виїзд за кордон за підробленим трудовим договором – судитимуть буковинця

Епіфаній просить передати ПЦУ храм у Києво-Печерській лаврі



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW