На Хмельниччині створюють «Карту потреб». Що це



Для забезпечення прозорої та адресної допомоги переселенцям від міжнародних донорських організацій, а також громадам, які приймають внутрішньо переміщених осіб, напрацьовується партнерський майданчик, в рамках якого буде створено інтерактивну «Карту потреб» Хмельницької області.

Про це розповів заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир Юр’єв.

За його словами, голови територіальних громад Хмельниччини мають брати участь в наповненні «Карти потреб». Вони мають вказати те, чого потребує громада для забезпечення належних умов проживання переселенців. Там же буде розміщено інформацію, з якими міжнародними благодійними організація можна співпрацювати та в яких формах.

«В системі роботи з донорськими організаціями, на якомусь етапі роботи ми зрозуміли, що нам потрібно цю роботу максимально систематизувати, привезти до єдиного певного формату, тому що кожна територіально громада і кожна благодійна організація намагається вести цю роботу самостійно і ми відчули що десь бракує інформації, десь бракує досвіду і відповідно від цього ми щось втрачаємо, тому з’явилось рішення про створення Партнерського майданчику, на якому ми зведемо всю інформацію по потребах нашої області, куди ми залучимо всі міжнародні організації-донори, які готові з нами співпрацювати, а їх є тисячі. Міжнародні організації мають розуміти, що потребує наш регіон. Що саме потребує кожна територіальна громада», - сказав чиновник.

Куратор інтерактивної карти потреб Станіслав Куценко, розповідає, які відомості громади можуть вносити в карту, про що запитують донори: «Фонди цікавляться про те, чи потрібна розробка стратегій для територіальної громади, чи необхідне проведення навчання представників територіальних громад, чи потрібна реконструкція або модернізація приміщень соціальних закладів, чи потрібне проведення капітальних чи косметичних ремонтів після того, як на території громади розміщувались представники Збройних Сил України або внутрішньо переміщенні особи. Також, які є потреби в продуктах, одязі й створення інших проєктів, які потрібні громаді».

Зі слів Станіслава Куценко, «Карта потреб» дасть можливість залучати в територіальні громади матеріальні ресурси та безпосередньо фінансові кошти. Створення такої карти дасть можливість налагодити системний зв’язок між представниками територіальних громад і представниками міжнародних донорів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW