Сєвєродонецьк повністю окупований рф, виїхати з міста неможливо



24 червня ЗСУ отримали розпорядження відходити із Сєвєродонецька Луганської області оскільки перебувати на розбитих позиціях немає сенсу. Станом на сьогодні, російська армія повністю захопила місто, і виїхати з нього можна лише на підконтрольну окупантам територію.

Про це повідомив керівник міської ВЦА Олександр Стрюк в ефірі телемарафону.

"Місто повністю під окупацією рф. Намагаються там наводити свої порядки, призначили якогось свого коменданта, який там збирає якийсь актив. Місто настільки знищене, що людям важко буде справлятися з цією ситуацію. Будемо сподіватися, що місто якомога швидше повернеться під контроль України", – сказав Стрюк.

Він зазначив, що люди можуть залишити місто тільки в бік окупованої території.

"Якщо буде можливість потрапити на підконтрольну територію України, то ми будемо цьому сприяти. Але поки що такої можливості немає", – розповів голова ВЦА.

За його даними, наразі в Сєвєродонецьку ще не роздають паспорти рф, адже минуло замало часу від моменту його повного захоплення. Проте Стрюк не виключив таких процесів у місті.

Він також розповів, що окупанти вже почали сценувати пропаганди з жителями Сєвєродонецька, що перебували в укриттях заводу "Азот".

"Частково цивільні вже залишають територію "Азоту". Вони виходять, з ними знімають пропагандистські ролики. Люди пережили майже три місяці в укриттях, в підвалах. Досить складно емоційно, психологічно. Наразі вони потребують допомоги і медичної, і психологічної", – зауважив очільник ВЦА.

Щодо українських військових, то Стрюк сказав, що вони відійшли на підготовані оборонні позиції. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW