У Києві відкрили пам’ятну дошку українському письменнику Григорові Тютюннику, – ФОТО



У Києві 24 червня відбулось урочисте відкриття пам’ятної дошки відомому українському письменнику Григорові Тютюннику. У заході взяли участ українські митці, громадські діячі, меценати, а також мешканців будинку, де колись мешкав видатний український прозаїк.

Про це повідомили в Національній спілці письменників України.

У Києві відкрили пам’ятну дошку українському прозаїку Григорію Тютюннику, Пресслужба НСПУ

Ми маємо Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua". Долучайтесь та читайте, щоб не пропустити важливу та актуальну інформацію

Модератором заходу був відповідальний секретар НСПУ, поет Микола Гриценко. Він наголосив, що Григір Тютюнник як митець і людина мав ту справжність, якою просякнута вся його творчість і життя, – без гриму, без масок і штучності.

У Києві відкрили пам’ятну дошку українському прозаїку Григорію Тютюннику, Пресслужба НСПУ

Відомий український поет і друг Григора Тютюнника Петро Засенко зазначив, що цей урочистий захід і пам’ятна дошка – це вшанування пам’яті великого українського митця, і це відкриття – знакове, бо всі ми знову доторкаємось до славетного імені. Проте у наш складний час, коли українська культура, на жаль, опинилася на задвірках держави, це ім’я треба відкривати знову – для української молоді і всіх, кому не байдужа потужна українська література.

Крім того, Петро Засенко зауважив, що твори Григора Тютюнника перекладалися багатьма мовами і про нього знають у багатьох країнах світу, бо він і є світового рівня письменник.

На заході виступив письменник і один з ініціаторів створення пам’ятної дошки Руслан Новакович. Він зазначив, що ця дошка народилася з великої любові до творчості Григора Тютюнника. Він також зауважив, що творчість Григора Тютюнника – глибинна і її треба ретельно вивчати.

Його проза духмяна й барвиста. Вона надихає на перемогу. А це дуже важливо в наш час. І вся його – це втілення безмежної любові до матері – України, тому така любов – вічна, вона не зникає зі смертю людини, – зазначив Новакович.

Раніше ми повідомляли про те, що столиця продовжує очищатися від спадщини окупаційних режимів. Так, депутати Київради вирішили демонтувати 47 пам'ятних знаків, які пов'язані з рф чи СРСР. Сюди входять пам'ятники, меморіальні об'єкти та дошки.

Окрім цього, писали, що 29 травня, в День столиці, природа посприяла швидкому знищенню згадок про російську пропаганду. Так, вітер повалив ряд дошок російським пропагандистам.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW