Тікав із США у перуці блондинки в росію: хто увійшов до чергового престуру по окупованих територіях України



Країна-агресор для популяризації «спеціальної військової операції» та забезпечення лояльності населення та прихованої мобілізації, на тлі великих втрат військовослужбовців власної армії направила черговий престур прокремлівських міжнародних журналістів.

Про це повідомляє редакція. 

Окупанти подовжуюють возити псевдожурналістів з-за кордону загарбаними українськими територіями. Наразі відбулася чергова екскурія пропагандистів з Японії, Сербії, США до окупованого Бердянська на Запоріжжі. Псевдожурналісти подали інформацію під соусом «цього вам не покажуть західні ЗМІ». 

Про рівень пулу «журналістів» привезиних росією можна судити хоча б по наявності там одіозного Джона Марка Дугана. Це блогер і транслятор кремлівських меседжів, частий герой пропагандистських сюжетів RT. Колишній офіцер поліції США, який у 2017 році отримав політичний притулок у росії і має там бізнес.

Раніше для просування наративу про єдине вірне рішення щодо вторгнення в Україну, з 18 по 20 травня 2022 року для російських та іноземних журналістів був організован престур. Прокремлівських журналістів провезли по тимчасово окупованих територіях Донецької, Запорізької, Херсонської областей.

У групі так званих ЗМІ були помічені прокремлівські журналісти Джон Марк Дуган (громадянин США, отримав політичний притулок в рф у 2016 році), Томас Рьопер (громадянин ФРН), Соня Ван Ден Енде (піддана Нідерландів). В престурі вони відвідали міста Генічеськ, Мелітополь, Херсон. 

«Журналісти» тоді зібрали матеріал для публікації щодо уявних «досягнень» росіян. Вони звертали увагу на основні тези кремля. Серед них формування органів влади (у т.ч. за участі місцевих колаборантів), забезпечення населення гуманітарною допомогою, діяльність комунальних підприємств та підприємств життєзабезпечення. Під час чергового престуру псевдожурналістів відвезли з тією же метою по новим захопленими територіям. 

Щоб зрозуміти весь масштаб "професійності" псевдожурналістів достатньо подивитися на біографію Джона Марка Дугана, який вже другий раз у складі подібної делігації ЗМІ. 

У 1999 році Джон звільнився з Корпусу морської піхоти США і вступив до поліції штату Флорида, округ Палм-Біч. Прокремлівські джерела стверджують, що у Джона Марка Дугана через правдолюбство кар'єра у США закінчилась не дуже добре. Він начебто вказував на провини колегам ще й поліцейське начальство вчив жити. Через шість років служби Дуганом зацікавилося ФБР, у його будинку пройшли обшуки, оргтехніку вилучили, банківські рахунки заблокували. Дружина із двома дітьми пішла. У 2016 році Джон, одягнувши жіночу блондинисту перуку, утік із США через Канаду. Він дістався спочатку Туреччини, та прибув до росії, де бував і як турист. Тут йому надали політичний притулок. І почалося у Дугана нове життя. Після цього він захворів росією, причому у важкій формі.

Наразі його включено у базу Миротворець. Як зазначає сам Джон Марк Дуган, всіх включених у неї вбивають. Через це він записав відео до Володимира Зеленського у якому до президента України він звертається на ти. Розмістив він його на власній сторінці в Instagram. У ролику він намагається по пунктах спростувати звинувачення, які націлені на нього. Також він використовує відео в якому записано українців, які начебто раді росіянам та звинувачують Україну у своїх бідах. Зокрема Джон Марк Дуган звинувачує ЗСУ у використанні цивільного населення у якості щита. Але ми всі знаємо чиї це методи і як записували відео місцевих мешканців під час попереднього престуру.

Подібні заходи, які направлені на дискредитацію України діють лише на промиті мізки цензурою російське населення. Владі рф просто необхідно якось стримувати панічні настрої населення в умовах проведення власної "операції" та пояснення таких масштабних втрат. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW