У Броварах зафіксовано два випадки хвороби Лайма



У Броварах зафіксовано два випадки хвороби Лайма. Хворі – дорослі люди, яких вкусив інфікований кліщ, повідомляє Громадський ревізор.

Завідуючий контролю та профілактики інфекційних хвороб філії ДУ «Київський ОЦКПХ МОЗ» Василь Сич повідомив, що пацієнти у задовільному стані, перебувають на лікуванні.

«Зараз у іксодових кліщів саме пік активності. Наслідком укусу цього паразита може бути, зокрема, хвороба Лайма, (кліщовий бореліоз, Лайм-бореліоз) – інфекційне трансмісивне захворювання. Одним із джерел інфекції є годувальники кліщів – невеликі ссавці й деякі види птахів», - пояснив Василь Сич.

Коли і де саме пацієнтів атакували кліщі, вони не помітили. До лікаря звернулися з появою на тілі еритеми (сильне почервоніння шкіри, яке зумовлює розширення капілярів.

Першим проявом хвороби Лайма є почервоніння на місці присмоктування кліща, головний біль, ломота у всьому тілі й млявість. Якщо не провести лікування на ранній стадії, хвороба може призвести до ураження різних органів: шкіри, суглобів, м’язів, нервової й серцево-судинної системи, і навіть до інвалідності.

Ймовірність укусу кліща і зараження хворобою Лайма найвища серед людей, які багато часу перебувають просто неба, особливо у лісах, лісопарках тощо. Від хворого до здорової людини збудник не передається.

Читайте також:

У Броварському районі через нещасний випадок загинула людина

У Броварському районі під час купання загинув 15-річний хлопець

В Броварах дитина випала з вікна 25-го поверху



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW