На Сумщині поліція здійснює документування воєнних злочинів росії



Вчора співробітники вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області здійснили виїзди на Краснопільщину, населені пункти якої з-за кордону обстріляли росіяни.

Вибухотехніки поліції спільно з працівниками слідчо-оперативної групи поліції оглянули територію куди влучили мінометні міни та зафіксували руйнування. А їх російські військові спричинили чимало. Зокрема від мін постраждала школа, пошта, різні господарські споруди місцевих жителів, їх приватний транспорт, дороги, паркани і посіви.

«Міни, що були випущені з території росії, завдали багато шкоди. На щастя тут сьогодні обійшлося без людських жертв. Громадянам, які проживають у населених пунктах в кількох кілометрах від кордону з росією треба завжди бути напоготові, і коли люди почують перші постріли чи вибухи – потрібно негайно бігти в укриття. Якщо ж немає можливості сховатися, наприклад, у погребі чи іншому сховищі, або ж розриви застали вас на відкритій місцевості – потрібно впасти на землю, навіть у найменшу ямку чи заглиблення у ґрунті, закрити голову руками, щільно притиснути до тіла лікті рук, та перечекати обстріл», - радить начальник вибухотехнічного відділу ГУНП Олег Євлаш.

Поліція закликає громадян при виявленні будь-яких підозрілих предметів, схожих на боєприпаси бути дуже обачними. Ні в якому разі не підходьте до снаряду, міни чи ракети, що не спрацювали. Позначте місце знахідки та повідомте про небезпечний предмет органи влади, поліцію або військових.

Відділ комунікації поліції Сумської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW