Втілилася мрія стати кравчинею: історія жінки з Житомирщини



Олена Балакальчук з Черняхова за освітою – інженер-технолог, а за більш ніж десятирічним професійним досвідом – продавчиня. Має свою улюблену справу – шити одяг, займатись його моделюванням. У цій царині давно хотіла розвиватися, та не було нагоди аби насмілитись змінити свій трудовий шлях і піти навчатися.

Коли ж у серпні минулого року втратила роботу і звернулась до Черняхівської районної філії Житомирського обласного центру зайнятості у пошуках нової, одразу поцікавилась можливістю оволодіння бажаною професією – кравчині. За щасливим збігом обставин Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості саме набирав групу кравців для початку навчання через кілька тижнів.

Знайшовся і роботодавець, який гарантував їй працевлаштування після завершення навчання. Тож Олена на понад дев’ять місяців поринула у свою стихію, опановуючи ази швацької справи та закрійництва аби стати вмілою майстринею.

Тривалий курс навчання не злякав жінку. Вона зазначає: «Коли навчаєшся у невеликому колективі з чудовими викладачами, які вкладають у тебе всі свої знання, а згодом і самій вдаються власноруч сконструйовані вироби, то час минає як одна чудова мить».

Навчання кравців завершилося у Рівному на початку червня державною кваліфікаційною атестацією, на яку запросили і провідних роботодавців галузі. Після демонстрації випускницями набутих вмінь вони пропонували місця праці на своїх виробництвах. Отримала запрошення на роботу й Олена, яке з радістю прийняла. Тепер вона - частина великої команди ТОВ "Т-Стиль". А у вільний час допомагає нашій армії: шиє прапори, шеврони, інші військові атрибути.

Маєте запитання щодо отримання послуг служби зайнятості на Житомирщині – телефонуйте нам на «гарячі» лінії 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або пишіть на телеграм-канал https://t.me/DCZ_Zhytomyr

А також скористайтеся телеграм-каналом «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz або сайтом Державної служби зайнятості dcz.gov.ua розділ «Шукаю роботу» за посиланням.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW