Там їжа, тут морг, а містянам загрожують смерті від інфекцій, – мер Маріуполя



Цього літа в окупованому російськими військовими Маріуполі можуть бути спалахи інфекційних хвороб, зокрема холери, через які можуть померти тисячі людей.

Про це заявив під час брифінгу мер Маріуполя Вадим Бойченко.

"Ми стоїмо на порозі дуже складної епідемічної ситуації. В місті з лютого 2022 року не працює система збору сміття та каналізація. Також у місті величезна кількість стихійних поховань: у дворах та парках. І вся ця суміш сміття, поховань, каналізації рухається в бік річок та річок, отруєю колодязі і криниці, де мешканці вимушені брати воду", – розповідає Вадим Бойченко.

За словами мера Маріуполя, зараз у місті залишається приблизно 100 тисяч населення.

В цей час, окупаційна влада заявила, що місто закрите на карантин. Окупанти обмежили доступ до моря і річок, а також розробили методичку про те, що люди мають обробляти продукти харчування кип’яченою водою.

"Сьогодні наші лікарі б’ють на сполох і кажуть, що цього літа будуть спалахи таких хвороб, як холера, і ми бачмо, що для цього є всі передумови. Ці хвороби можуть забрати тисячі життів", – каже Вадим Бойченко.

Також Бойченко розповів, що тіла загиблих окупанти звозять у так звані "морги, які розташовані у колишніх магазинах.

"Я вчора спілкувався з місцевим мешканцем. Він каже, що головне зараз для маріупольців, це добути їжу та воду. Там скрізь чути запах смерті. У колишньому гіпермаркеті "Метро" роздають гуманітарку, а поруч стоїть магазин, де вони створили морг. Там їжа, тут морг", – говорить мер.

Бойченко розповів, що зараз окупанти розбирають завали зруйнованих будинків, а тіла які знаходять, разом з уламками вивозять на смітники.

"В місті від цілих вулиць залишився лише попіл. Ось вони зараз руйнують ті завали. Раніше витягували тіла і ховали у братських могилах, щоб показати іноземним інформагентствам. А тепер вже вивозять будівлі разом з загиблими у сміття", – каже Бойченко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW