У Запоріжжі змінився постачальник природнього газу: що потрібно знати новим споживачам



З 1 травня 2022 року понад 8,8 млн українських домогосподарств, у тому числі Запорізької області, зокрема ті, які раніше отримували послугу від ТОВ «Запоріжгаз збут», почали отримували газ від постачальника «останньої надії», функцію якого виконує «Нафтогаз України».

Про це повідомили у прес-службі Запорізької ОВА, передає 061

Нові клієнти компанії будуть отримувати послуги за ціною— 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості транспортування). Укладати додаткові договори не потрібно, адже перехід відбувся автоматично.

Така ситуація склалася у зв’язку з тим, що більшість постачальників природного газу не можуть виконувати свої функції щодо забезпечення безперебійного газопостачання в умовах воєнного стану відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2022 року№ 489 «Про внесення змін до Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу».

Як інформує ГК «Нафтогаз України», нові споживачі компанії повинні провести розрахунки з попереднім постачальником за газ, отриманий до 30 квітня 2022 року, а з 1 травня 2022 року вже оплачувати за газ на рахунки ГК «Нафтогаз України». У ситуації, що склалася, процес формування рахунків за травень дещо затримується. Усі рахунки за спожитий газ у попередньому місяці будуть доступні після 20 червня в особистому кабінеті компанії my.gas.ua та чатботах GASUA. Доставка друкованих рахунків буде здійснюватись АТ «Укрпошта» після 25-го числа поточного місяця лише в тих регіонах, де відсутні активні бойові дії.

Також до клієнтів компанії «Нафтогаз України» приєдналися споживачі природного газу, які раніше були на обслуговуванні у ТОВ «Газ ресурс компані».

Важливо, що кожен новий клієнт має отримати номер особового рахунку. Для цього необхідно перейти в чатбот GASUA у Viber, Telegram або NaftogazGasSupply у Facebook Messenger та ввести ЕІС-код. EIC-код – це персональний газовий номер об'єкта газопостачання, який складається з 16 символів (латинських літер та цифр). Його можна знайти в особистому кабінеті, в рахунку за розподіл чи постачання газу або дізнатися в контакт-центрі облгазу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за наявною інформацією на сьогодні по області без газопостачання знаходиться 81 001 абонент у 107 населених пунктах області. Залишаються відключеними від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW