У сумському суді вирішуватимуть, чи залишиться під вартою голова Середино-Будської міської ради



У Зарічному суді Сум 23 червня об 11.00 заплановане слухання справи міського голови Середино-Будської міської ради Сумської області. Мають розглянути клопотання слідчого про продовження йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловіка підозрюють у державній зраді та незаконному переправленні людей через державний кордон, пише Суспільне.

1 травня Зарічний суд розглянув клопотання слідчого УСБ України в Сумській області про застосування запобіжного заходу стосовно міського голови. Судом постановлено рішення про часткове задоволення клопотання слідчого та про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави у майже 1,5 млн грн.

На адресу судді Зарічного суду почали надходити погрози через його рішення про запобіжний захід голові Середино-Будської громади. За фактом погроз відкрито кримінальне провадження та проводиться досудове розслідування.

Прокуратура оскаржила це рішення суду і 4 травня Сумський апеляційний суд у зв’язку з істотним порушенням кримінального процесуального закону скасував рішення суду та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

17 червня, розглядаючи клопотання захисника підозрюваного про зміну запобіжного заходу на більш м’який, слідчий суддя Зарічного районного суду Олексій Сибільов відмовив у його задоволенні та залишив підозрюваного під вартою.

Наразі голова Середино-Будської міської ради Сумської області перебуває в СІЗО. Чи залишиться він там на наступні 60 діб, – має вирішитися 23 червня 2022 року після рішення суду.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW