Поліцейські завершили розслідування умисного пошкодження майна внаслідок вибуху у Брусилові



Днями скеровано до суду обвинувальний акт відносно 58-річного жителя селища Брусилова. Чоловік у квітні кинув гранату у подвір’я односельця. У результаті вибуху боєприпасу було пошкоджене майно 39-річного власника помешкання. Нині за вчинене обвинуваченому загрожує позбавлення волі.

Повідомлення про вибух в одному з домоволодінь селища Брусилова надійшло до поліції уранці 12 березня. 39-річний господар будинку розповів, що близько 4.00 почув гучний звук на подвір’ї. Отямившись, чоловік вибіг на вулицю та побачив пошкоджені фасадну стіну будинку, паркан та автівку. Жодної сторонньої особи біля домоволодіння він не бачив.

На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП, працівники якої зафіксували обставини правопорушення та вилучили наявну слідову інформацію. Експерти вибухотехнічної служби встановили, що пошкодження спричинив вибух гранати.

Оперативники кримінальної поліції провели низку розшукових заходів, переглянули записи камер відеонагляду та встановили причетність до цього діяння 58-річного односельця потерпілого.

Під час досудового розслідування було встановлено, що незадовго до вчиненого чоловік у нетверезому стані посварився з членами родини та вийшов пройтись. На прогулянку узяв із собою гранату типу РГН. За словами чоловіка, боєприпас він нещодавно знайшов та залишив у себе з метою самозахисту. Підозрюваний розповів правоохоронцям, що, йдучи вулицею селища, він випадково вийняв запал, тому довелося кинути корпус гранати у найближче подвір’я, щоб не травмуватися самому. Мотивів своєї прогулянки з боєприпасом він пояснити правоохоронцям не зміг.

Тож на підставі результатів проведених експертних досліджень та інших зібраних доказів слідчі повідомили чоловікові про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Після проведення усіх необхідних дій під процесуальним керівництвом Коростишівської окружної прокуратури обвинувальний акт відносно чоловіка скеровано до суду.

Відповідно до чинного законодавства за вчинені діяння обвинуваченому загрожує покарання від 3 до 10 років позбавлення волі.

Житомирське районне управління поліції



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW