Чому росія намагається відновити радянщину



Уся історія росії, яку транслюють пропагандисти, просякнута успіхами СРСР, її імперськими настроями, напускною величчю та “скрєпами”. 

Велика частина російського суспільства живе минулими успіхами імперії, а для путіна розвал СРСР - справжня трагедія. Так він сказав в одному з інтерв’ю. Тому повернення імперії - це одна з його потаємних мрій. 

Любов путіна до Радянського Союзу помічають як в Україні, так і в інших державах світу. Так, Держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю сказав, що однією з цілей президента рф є відновлення у світі ладу, який існував ще за Радянського Союзу. 

Сьогодні ж у сучасній росії стирається межа, де закінчується країна і де починається СРСР. Чому ж у росії так хочуть повернути радянщину? 

Повернення уявної величі. Завдяки поширенню свого впливу на пострадянські країни, путін прагне укріпитись, як справжній вождь і повернути примарну велич своєї країни. Таким чином він хоче гідно протистояти “капіталістичному загниваючому Заходу” та Америці. 

Кампанія з приєднання територій. Що путін може запропонувати Україні, яка рухається до прогресивного західного світу? Він вирішив, що це може бути повернення Радянського Союзу, за яким ностальгує старше покоління. Саме тому у ході повномасштабного вторгнення росія все частіше використовує радянську символіку і нагадує про спільне “світле” минуле.

Лінія партії та цензура. Судячи з того, як у росії посилилась цензура, путін прагне видавити будь-які опозиційні рухи у власній країні і фактично стати монархом. Блокування ЗМІ, соціальних мереж, закриття телеканалів та строки за пацифістські висловлювання - це типова поведінка тоталітарної держави. Це, на думку путіна, допоможе йому залишатись при владі якомога довше, тому і “лінія партії” у росії буде єдина, як у радянські часи. 

Особиста влада та збагачення. Такий автократичний режим дає путіну максимальну особисту владу та особисте багатство, а також можливість тримати поряд із собою прикормлених чиновників. 

Версія країни з дитинства. Путін намагається повернути країну свого дитинства та юності, здатну на незалежні вчинки на світовій арені з беззаперечним авторитетом Кремля. 

Проте, не слід забувати історію СРСР, адже союз розпався не без причини. Тому примарну радянську росію може чекати подібний сценарій.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW