У ПриватБанку без попередження блокують картки клієнтів: причини



Деяким клієнтам ПриватБанку без попередження почали блокувати картки. Зокрема, пропала можливість у звичному режимі розпоряджатися власними коштами. Це пов’язано з незаконними транзакціями та підозрілими грошовими переказами.

Про це повідомив прессекретар ПриватБанку Олег Серга УНН.

"ПриватБанк є державною установою, тому ті чи інші дії робляться виключно у рамках закону. Просто так картки ніхто не блокує. Причиною можуть бути незаконні транзакції. Якщо банк це помічає, то рахунки можуть бути заблоковані до з’ясування обставин", – пояснив прессекретар.

Такі дії відповідають пункту законодавства "Про запобігання та протидію легалізації фінансів, отриманих незаконними методами, фінансуванню терористичних акцій та фінансуванню розповсюдження зброї масового ураження". Згідно з ним, банк, як суб’єкт первинного фінансового моніторингу, виявляє правильність транзакцій.

Також перевірка транзакцій здійснюється ретельніше через введений воєнний стан. Це сприяє запобіганню фінансувань терористичних груп та агентів окупантів.

"З початку війни ми заблокували чимало карток. Проте, не завжди власники картки є винними, адже шахраї можуть користуватись ними без відома власників. Це вдається через перевипуск SIM-карток. Тому, радимо зареєструвати мобільний номер, аби не стати жертвою шахраїв", – пояснив Серга.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW