В Україну наближається холодний атмосферний фронт з посиленням вітру: прогноз погоди на 21 червня



21-го червня, до України прийде холодний атмосферний фронт і, як заявлено вже у його назві, очікується послаблення спеки. Повітря зміниться на свіжіше.

Про це повідомляє редакція. 

Синоптокиня Наталка Діденко повідомляє, що протягом дня вівторка температура повітря у західних, північних областях та в багатьох центральних знизиться до +20+26 градусів.

Спека ще втримається завтра на Сході, Півдні, у Дніпрі з районами, на Сумщині та на Полтавщині. Та й там вже у середу також стане легше дихати. Атмосферний фронт - це, зазвичай, дощі.

Тому 21-го червня короткочасні дощі, місцями з грозами, пройдуть у західній частині України, на Півночі, ввечері можливі на Одещині, Миколаївщині та Луганщині.

Хто не потрапив у цей географічний список - завтра буде сухо, сонячно.

21-го червня у більшості областей України можливі сильні пориви північно-західного вітру.

У Києві завтра очікується послаблення спеки до +27 градусів. Дощ - ймовірний, короткочасний, із грозою. Сильний вітер у столиці. 

У Дніпрі ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

За останні 130 років 21 червня спостерігалась максимальна температура повітря +35.8° у 1918 році, а мінімальна 7.9° у 1906.

У Мелітополі погода порадує безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. Без опадів.

За останні 130 років 21 червня в Мелітополі спостерігалась максимальна температура повітря 34.9° у 1948 році, а мінімальна 9.3° у 1978. 

Народний прогноз погоди: 21 червня відзначається день пам'яті великомученика Феодора Стратилата. У народі святого називали Колодязником, оскільки це був день тих, хто копав криниці. Наші пращури говорили, що "Стратилат грозами багатий" - з цього дня наступала пора літніх гроз. Примітили у давнину, якщо під час грози добре чути грім, то варто чекати на затяжну негоду. Також в цей день звертали увагу на росу: якщо багато роси, то урожай буде хорошим. 21-22 червня - день літнього сонцестояння.

Наталка Діденко додала, що у середу температура повітря вирівняється по всій Україні, передбачається +20+26 градусів, а на Півночі місцями навіть +17+20 градусів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW