Регулярні обстріли та руйнування будівель: як минула ніч у найгарячіших точках України



Розпочалася сто сімнадцята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. В готовності до завдання ракетних ударів по обʼєктах на території України утримуються 5 носіїв крилатих ракет морського базування. За минулу добу війська рф в черговий раз завдали ракетні удари та здійснювали обстріляли регіонів України. 

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

На Сумщині ранкові обстріли 

Вранці росіяни зі своєї території обстріляли Середино-Будську громаду. Артилерійський вогонь, 30 «приходів». Жертв та руйнувань немає.

На Харківщині збільшилась інтенсивність обстрілів

Інтенсивність обстрілів Харкова збільшилася. По області окупанти обстрілюють Чугуївщину, протягом доби – одна людина отримала поранення. Активні обстріли на Ізюмському напрямку, де ведуться бої, там – п’ятеро постраждалих. У Первомайському – один постраждалий. Також обстрілів зазнала Золочівська громада.

Голова обласної військової адміністрації Харкова повідомив, що протягом минулої доби у Харкові ворог бив по околицях міста та по Холодногірському району. За попередньою інформацією, постраждалих немає. росіяни продовжують тероризувати мирне населення - ранок у місті також почався із ударів. 

У місті Люботин ворог завдав ракетного удару по закладу освіти. Попередньо, постраждалих немає. В Богодухівському районі обстріляне с. Баранівка, пошкоджено приватний будинок.

У Балаклії 2 людей поранені, в с. Іванівка, Ізюмського району, – 3, в тому числі діти 13 та 14 років. Обстрілів зазнав Чугуїв - 1 постраждалий. У Первомайському, Лозівського району, поранена дитина 13 років. У Шевченковому, Куп'янського району, також 1 постраждалий.

У Ізюмському районі досі триває ліквідація пожежі на нафтопереробному підприємстві, яке зазнало удару російських окупантів 18 червня.

У с. Циркуни, Харківського району, місцевий чоловік 74 років підірвався на російській міні. Госпіталізований з пораненнями.

На лінії зіткнення у Харківській області ворог переважно сконцентрований на обороні. Наші захисники надійно тримають свої позиції. 

На Луганщині ворог тричі атакував з повітря

Ворог тричі атакував із повітря – в районах Білої Гори, Мирної Долини і одного зі зруйнованих мостів, що з’єднує Лисичанськ та Сєвєродонецьк. Вкотре постраждали селища Павлоград і Синецький. У Сєвєродонецьку під вогонь окупантів потрапила територія заводу «Склопластик» та полігону рятувальників.

Зі ствольної та реактивної артилерії ворог обстрілював Лисичанськ, Сиротине, Воронове, Борівське, Білу Гору, Устинівку, Мирну Долину, Тошківку, Оріхове, Золоте-3, Миколаївку, Білогорівку.

Навколо Лисичанська завдано трьох авіаударів, у Сєвєродонецьку – бої

Значні руйнування житлового фонду в Гірському, де за 19 червня росіяни пошкодили одразу 19 будинків, у Врубівці – сім, у Лисичанську обстріляні декілька адміністративних будівель.

Також в Сєвєродонецьку під вогонь противника потрапила територія заводу «Склопластик» та полігону рятувальників, - інформує очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

На Донеччині наростає інтенсивність обстрілів

Інтенсивність обстрілів наростає по всій лінії фронту. За добу – авіаудари по Торецьку, Нью-Йорку, Новомихайлівці. Щільні обстріли із артилерії, танків, РСЗО «Град» і «Ураган» Авдіївки, Зайцевого, Залізного, Бахмута.

Пошкоджено шість багатоповерхівок і стільки ж приватних житлових будинків, адмінбудівля відділення поліції, приміщення «Укртелекому», автобаза, Торецька виправна колонія, лікарня. Одна людина загинула, семеро – поранені. 

На Миколаївщині пошкоджені житлові будинки 

Обстріли у Широківській громаді. Пошкоджені житлові будинки. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Внаслідок вчорашніх обстрілів міста Очаків одна людина загинула, дві отримали поранення.

Також були обстріли в селі Галицинове. Часткова руйнація житлових будинків. Ворожих обстрілів зазнало і село Лупареве. Внаслідок обстрілів села Червоне припинилася подача енерго- та водопостачання. Крім цього, у Червоному через ворожі обстріли зайнялося поле з озимою пшеницею.

На Херсонщині ситуація стабільно тяжка

Ситуація стабільно тяжка в Бериславському та Каховському районах. Внаслідок бойових дій пошкоджені та знищені будинки, багато замінованої інфраструктури. Мирні жителі продовжують розповідати про мародерства з боку окупантів, погрози фермерам, підприємцям та викрадення людей.

Ворог знову обстріляв Дніпропетровщину

Удару з артилерії завдано по Криворізькому району.

Унаслідок цього у Великій Костромці згорів будинок. Люди не постраждали, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«У Новомосковському районі рятувальники другу добу продовжують боротися з пожежею, що сталася через ракетну атаку», – сказав він. 

В інших районах області станом на ранок спокійно.

Ворог спробував вдарити по Одесі ракетами, спрацювала ППО

В оперативному командуванні «Південь» повідомили, що ворог продовжує атакувати Одещину крилатими ракетами типу "Онікс" із берегового ракетного комплексу, розташованого у тимчасово окупованому Криму. 

Вночі була спроба вдарити по Білгород-Дністровському району, а вранці – по самій Одесі. В обох випадках силами протиповітряної оборони ракети знищені у повітрі. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW