Проблема з дефіцитом пального зникне в Україні до осені, але це значно не вплине на ціну



Проблема з дефіцитом пального зникне в Україні до осені – це можливо тільки після укладення нових контрактів з постачальниками.

Таку думку міністр інфраструктури України Олександр Кубраков висловив в інтерв’ю Financial Times, передає Главком, пише Сайт міста Чернівці 0372.ua.

За його словами, нестача палива Україна залежить від постачання вантажівками та потягами через кордони.

“Увесь наш імпорт – з ЄС. Раніше ми використовували лише найближчі до України країни та порти в Польщі та Румунії, зараз імпортуємо з Бельгії, Нідерландів”, – зазначив міністр.

Тож Кубраков сподівається, що ситуація стабілізується до осені, коли Київ підпише більш довгострокові контракти з іноземними постачальниками.

Водночас секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю LIGA.net заявив, що не варто очікувати повернення рівня цін на пальне, які були в Україні до повномасштабного вторгнення РФ.

За його словами, ситуація з нестачею бензину та дизпалива незабаром вирішиться, але це значно не вплине на їх ціну.

“Я думаю, це питання скоріше економічне, ніж технологічне”, – зазначив секретар РНБО. “Але треба розуміти, що тієї ціни, яка була раніше, вже не буде. Якщо у всьому світі ціна за бензин, умовно, два євро за літр, то як у нас може бути один євро?”, – додав Данілов.

За інформацією заступника керівника Офісу президента Ростислава Шурми, за раз на територію України щодня проїжджає до 230 бензовозів. До війни Україна імпортувала через кордони з Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Румунією лише 5% пального, а зараз цей показник становить 100%. З

Шурма додав, що, Україна уже збільшила пропускну спроможність на кордонах з ЄС у десятки разів і прагне подвоїти цю потужність.

Імпорт палива з Європи вже зменшив дефіцит після піку в травні. Кількість постачальників дизельного палива за останній місяць зросла більш ніж вдвічі, хоча постачання пропан-бутану та бензину зростають повільніше.

Читайте також: Польща має закрити небо над заходом України від російських ракет, - польський генерал

В Україні тимчасово не працюватиме один із пунктів пропуску до Польщі: що радить МВС



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW