Командир "Азову" тимчасово передав командування полком



Командир полку «Азов» Денис Прокопенко, який зараз перебуває у полоні, передав командування полком майору Микиті Надточію до моменту свого звільнення.

Про це на Ютубі розповів в.о. командира полку «Азов», майор Микита Надточій, передає  Радіо Свобода.

«Це було просто повідомлення (від Дениса Прокопенко – ред.) в Телеграмі, що «як будеш готовий стати до строю, зв’язуйся з тими-то, тими-то людьми, приїжджаєш і береш командування у свої руки до моменту повернення мене», - розказав Надточій про повідомлення йому від командира «Азову».

Надточій додав, що на момент оборони Маріуполя був командиром другого батальйону окремого загону спеціального призначення «Азов». Він також один із перших військових, евакуйованих із Маріуполя, з меткомбінату «Азовсталь».

«Вивозив 200-тих та 300-тих бійців, хотів завезти їх на територію Азовсталі до шпиталю там. І спрацювала штурмова авіація, ракета впала дуже поруч. Осколки мені потрапили в голову, в ліву руку, в ліву та праву ноги та в живіт», - розказав він про своє поранення.

Надточій нагадав, що був разом з іншими пораненими евакуйований з Азовсталі 21 березня.

«Це до речі була перша спроба евакуації, яка була успішною. Тобто я був серед перших, кого взагалі вивезли повітряним коридором з території Маріуполя. Була вивантажена деяка провізія, яку привезли на Азовсталь і почалась погрузка всіх поранених по черзі - спочатку лежачих, серед яких був і я», - розповів військовий.

Нагадаємо, що за наказом Головнокомандуючого ЗСУ підрозділи в Маріуполі припинили чинити опір і здались в полон.

Наразі питанням звільнення наших бійців займається Головне управління розвідки Міноборони.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW