На Миколаївщині судитимуть чоловіка, який продавав сурогатний алкоголь та від якого померло троє людей



На Миколаївщині судитимуть 19-річного жителя Южноукраїнська, який продавав  сурогатний алкоголь та від якого померло троє людей. 

Як повідомляє Миколаївська обласна прокуратура,  наприкінці 2021 року чоловік, не являючись суб’єктом підприємницької діяльності та не маючи дозволу для оптового продажу або роздрібної торгівлі алкогольною продукцією, в інтернеті придбав спиртовий концентрат (метанольний розчин). У березні 2022 року, в період дії заборони на продаж алкогольних напоїв через військовий стан, чоловік продавав сурогатний алкоголь мешканцям Южноукраїнська.

В результаті 8 осіб отримали отруєння метанолом, з яких троє, в тому числі дві 18-річні дівчини, померли наступного дня після вживання "фальсифікату".

Вознесенська окружна прокуратура Миколаївської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 19-річного жителя міста Южноукраїнська за фактом збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, що становить загрозу для життя і здоров’я людей та призвело до отруєння і смерті осіб (ч. 3 ст. 204 КК України).

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Йому загрожує  від восьми до десяти років в'язниці з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW