Історичний приїзд в Україну лідерів ЄС: які цілі він несе за собою і чи змінить хід війни



Сьогодні, 16 червня до Києва приїхали Канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, президент Румунії Клаус Йоганніс. Невдовзі Володимир Зеленський проведе з ними зустріч. Серед основних тем переговорів - зброя та продовольча безпека.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Telegram керівника Офісу Президента Андрія Єрмака.

Водночас радник Міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів у своїх соцмережах написав, що лідери Європи привезли в Україну кандидатство в ЄС та прохання повернутись в переговорний процес з путіним. А президент Румунії вважає, що вони будуть вирішувати, як зупинити агресора.

"Сьогодні в Києві з моїми європейськими колегами президентом Франції Емманюелем Макроном, премʼєром Італії Маріо Драгі та канцлером Німеччини Олафом Шольцом, щоб показати нашу рішучу підтримку та повну солідарність з президентом Зеленським і українським народом. Цю незаконну російську агресію треба припинити", - написав Президент Румунії у Twitter.

Видання RaiNews зазначило, що у Драґі, Шольца і Макронціля три мети сьогоднішнього візиту до Києва:

  • Перша мета - показати підтримку Україні та спробувати подолати критику, яку висловив Зеленський щодо Європи за обмежену та повільну відповідь у доставці зброї, обіцянок країні, яка в першу чергу стикається з проблемами нового російського імперіалізму.
  • Друга мета - чіткий меседж російському диктатору, що єдність цілей Європейського Союзу не піддається сумніву, навіть з усіма різними нюансами, які випливають із національних інтересів, які не завжди збігаються.
  • Третя мета полягає у тому, що Італія, Франція та Німеччина хочуть продемонструвати своїм союзникам, передусім Сполученим Штатам, що Союз має власну стратегічну автономію та ядро ​​засновників, готових вести Європу до все більшої інтеграції, починаючи зі спільної оборони та все більше зовнішньої політики.

Віце-прем'єр - міністр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук вважає, що візит лідерів ЄС в Україну є історичним. Однак гучних заяв після зустрічі очікувати не варто. .

"Я не впевнена, що після зустрічі будуть якісь гучні заяви, але незалежно від того, чим вона обернеться, це буде історична зустріч, яка прокладе шлях до сильнішої Європи і сильнішої України", - заявила вона виданню Rainews.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW