Війська рф спалюють села та гатять по житловим кварталам: ситуація по містам України



Розпочалася сто тринадцята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Згідно даних Генерального штабу ЗСУ в акваторії Чорного моря противник утримує в готовності до застосування три носії високоточної зброї. Зберігається загроза ракетних ударів та обстрілів цивільної інфраструктури. 

Як минула ніч у найгарячіших точках України розкаже редакція. 

Загинули чотири людини, шестеро поранених. Новий удар ворога по Сумщині

росіяни обстрілювали прикордонні громади з мінометів та артилерії. Вдень, на ворожій міні неподалік кордону підірвався автомобіль. Троє загиблих, один поранений. Ввечері був ракетний удар по околицях Глухова. П'ять ракет. Один загиблий, шестеро поранених.

Вночі окупанти завдали ракетного удару по Садівській громаді.  Загинуло чотири людини, щонайменше шестеро поранених.

«Інформація про руйнування і пошкодження - згодом. І так, це той вибух, що чули у половині Сумського району і в самому обласному центрі», – повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Також росіяни вдарили по Краснопільській громаді.

«Вели вогонь зі своєї території, били з мінометів. Всього 26 приходів. Внаслідок обстрілу загорілася господарча споруда та автомобіль Daewoo Sens. Інформація про постраждалих та додаткові пошкодження інфраструктури також уточнюється», - додав Дмитро Живицький. 

Коротко про ситуацію на Харківщині 

Внаслідок обстрілів Лозівського району одну людину поранено, в Ізюмському районі – поранено чотири особи. Поблизу Ізюма тривають бойові дії.

Вночі ворог завдав удару з РСЗВ по інфраструктурі Індустріального району Харкова. Жертв та постраждалих немає.

В області окупанти обстрілювали населені пункти Харківського, Чугуївського, Богодухівського, Ізюмського та Лозівського районів.

У с. Леб'яже, Чугуївського району, через обстріли пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. Від потрапляння російських боєприприпасів сталися займання в Золочеві, також пошкоджені господарчі споруди, автомобілі, інформує начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

На Луганщині спалює села

Ворог намагається наступати в Сєвєродонецьку та Тошківці, спалює села Гірської та Попаснянської громад. Вчора ЗСУ відбили черговий штурм Тошківки, де руйнувань більшає щодня. Як і у Вікторівці, Новоіванівці, Вовчоярівці, Нирковому та інших населених пунктах. Тільки у Гірському за день пошкоджено 12 будинків. Один поранений цивільний.

На Донеччині активні бойові дії 

Активні бойові дії вздовж всієї лінії фронту, вчора ввечері – ракетні удари по віддалених населених пунктах. Пошкоджені та зруйновані житлові будинки, метеостанція, промислове підприємство, свиноферма. За добу одна людина загинула, 13 отримали поранення.

На Херсонщині кризове становище у населених пунктах 

Бойові дії тривають на території області, зокрема, кризове становище у населених пунктах Бериславського і Каховського районів: знищені будинки, вбиті та поранені люди, замінована інфраструктура та берег річки, мародерства, викрадення місцевих жителів.

Критична ситуація в області із забезпеченням медикаментами та гуманітарною допомогою.

На Миколаївщині ворог обстріляв житловий квартал

російські загарбники обстріляли житловий квартал Миколаєва з РСЗВ, поцілили у чотириповерховий житловий будинок. Також ворог обстріляв Широківську громаду. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді.

Потягом дня росіяни обстрілювали с. Лимани Галицинівської громади, внаслідок чого два будинки згоріли, в інших – вибиті вікна, двері. У результаті ворожих обстрілів у с. Засілля Первомайської громади згорів житловий будинок. Також обстрілу зазнало смт Первомайське, внаслідок чого сталася пожежа житлового будинку.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW